Перейти до публікації

Допомога з судовими витратами в Німеччині


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Щоб люди з невеликими доходами могли відстоювати свої права у суді, у Німеччині існує спеціальний вид допомоги

Prozesskostenhilfe - вона надається державою людям, які мало заробляють. За певних видів судових розглядів витрати на адвокатів та судові збори будуть сплачені з державної скарбниці. Це зроблено для того, щоб кожна людина в країні змогла відстояти свої права в суді, незалежно від її фінансової ситуації.

Ви можете отримати допомогу на оплату судових витрат за певних умов:

Ви не в змозі сплатити судові витрати (цілком або частково).

 

Це стосується, наприклад, одержувачів допомоги від держави: «Bürgergeld»,  соціальної допомоги або соціальної допомоги для претендентів на отримання притулку (Asylbewerberleistungen).

Якщо у вас є доходи, вам потрібно буде надати повну інформацію про них, а також свої витрати і майно, яке у вас є. Після цього суд перевірить, чи справді у вас не вистачає фінансових коштів

У вас є шанс на сприятливий результат справи. Якщо з самого початку ясно, що в суді ви програєте,  допомогу на оплату судового процесу вам не нададуть

Судовий процес має для вас сенс. Якщо сума, яку ви зможете відсудити, менша від судових витрат, допомога на оплату судового процесу вам не нададуть.

Увага! абсолютно неважливо, в якій ролі ви берете участь у судовому процесі - позивача чи відповідача, тобто відстоюєте свої права або захищаєтеся від звинувачень.

 

Чи потрібно повертати надану фінансову допомогу?

Після надання фінансової допомоги суд має право протягом чотирьох років перевіряти вашу фінансову ситуацію. Якщо протягом цих чотирьох років ваш фінансовий стан помітно поліпшиться, суд може вимагати повернення наданої вам допомоги. В цьому випадку вам не потрібно буде відразу повертати всю суму, вона буде поділена на щомісячні платежі. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...