Перейти до публікації

Обмін прав водія в Німеччині онлайн: які необхідні документи?


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Обмін прав водія в Німеччині зараз стає простіше 

Довгі черги перед офісом отримання прав водія – картина, до якої багатьом довелося звикнути в минулому. Якщо зараз необхідно обміняти права водія, але не хочеться проводити зайвий час у чергах, можна зробити це онлайн.

Наступного року деякі повинні до 19 січня обміняти свої старі рожеві або сірі права водія. До 2033 року всі права водія, видані до 19 січня 2013 року, повинні бути замінені на єдині права водія EC.

 

Як найшвидше реалізувати обмін прав водія в Німеччині?

Онлайн-обмін, безумовно, може заощадити час та нерви. Такий спосіб привабливий для тих, хто не може дотримуватися графіка роботи пункту видачі водійських прав.

Спочатку потрібно заповнити онлайн-заявку. Тут, крім іншого, запитуються відомості про заявника та права водія. На порталах водії також можуть сплатити збір за нові права водія безпосередньо за допомогою різних способів платежів.

У цьому обмін може бути здійснено повністю онлайн. Після заповнення форми заявники повинні надіслати деякі документи поштою.

 

Документи, які необхідно надати пізніше:

- фото;

- підпис заявника;

- оригінал старого посвідчення водія;

- конверт з маркою та адресою для повернення старих прав водія (за бажанням);

- копія облікової картки (якщо старі права водія були видані в іншому окрузі).

 

Сервісний портал землі Баден-Вюртемберг пропонує муніципалітетам можливість подати онлайн-заявку на отримання прав водія. При цьому у більшості районів та міст онлайн-форм немає.

Обмін наразі можливий, наприклад, на онлайн-порталах за межами Баден-Вюртемберга, а саме у Мюнхені та Вупперталі. Скористатися цією пропозицією набагато зручніше, ніж особисто відвідувати відповідну інстанцію.

Подання заяви на обмін прав водія дозволяє заощадити час. Це особливо актуально для людей з ненормованим робочим графіком або вихідними, що плавають. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...