Перейти до публікації

В Іспанії змінять правила короткострокової оренди житла


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Іспанський уряд посилить правила короткострокової оренди житла (Alquiler de Temporada), щоб не допустити обходу закону про фіксовану вартість оренди в кризових районах країни.

Іспанський уряд  запускає роботу зі створення регулювання короткострокової оренди житла, щоб запобігти зловживанням власників нерухомості.

Alquiler de temporada має на увазі оренду житла на термін від 1 до 11 місяців. Насамперед, така оренда призначена для студентів і працівників, що тимчасово переїхали, наприклад, цифрових кочівників.

Однак через менші вимоги, ніж до довгострокової оренди, все більше власників використовують цей вид оренди для обходу законодавства. Справа в тому, що на оренду de temporada не поширюється закон про фіксовані ставки оренди за 1 квадратний метр житла в залежності від регіону країни. Уряд визнає проблему та запустить спеціальну робочу групу для її вирішення.

З моменту набуття чинності першим Житловим законом кількість квартир, що здаються на короткий термін зросла в кілька разів, а вартість оренди такого житла, наприклад у Барселоні, підскочила на 40%. У той же час, пропозиція житла в довгострокову оренду в середньому впала на 12%.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...