Перейти до публікації

Податкові відрахування на спецодяг в Німеччині


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

У Німеччині, якщо професія вимагає спеціального одягу або якогось спеціального робочого приладдя, і це все купується за свій рахунок, можна отримати податкове відрахування на ці витрати.

Якщо професію можна визначити по одязі, і неможливо носити це у повсякденному житті, то витрати на купівлю та чищення можуть бути вираховані з податків як Werbungskosten .

 

Це:

- форма або офіційний одяг для солдатів, поліцейських, пожежників,

- робочий комбінезон,

- фартух і ковпак кухарі,

- світловідбивний жилет дорожнього ремонтника.

 

Якщо роботодавець не надає такий одяг або не доплачує за покупку, то витрати на придбання та чищення можна списати як витрати на робочі матеріали.

Можна доводити витрати на робочий одяг у под. декларації за допомогою окремих квитанцій. А можна просто вказати суму в 110 € на "типовий робочий одяг" . Це поріг, що зазвичай приймається податковою службою без перевірки.

Якщо податкова служба все-таки визнає професійний одяг, то його чищення та прання теж відноситься до витрат на робочі матеріали . Підраховувати такі витрати складно, тому кількість прань та сушок на рік оцінюється приблизно.

Вартість прання визначається Спілкою податкових консультантів Vereinigte Lohnsteuerhilfe . Наприклад, один цикл прання кольорових речей за 60 градусів оцінюється в 41 цент за кілограм білизни. Примноження числа прань на рік на вартість циклу дає приблизну вартість. Звісно, можна завжди віддавати одяг на хімчистку. У цьому випадку до податкової декларації прикладаються квитанції із пральні.

Взагалі, таке відрахування має сенс, коли загальна сума витрат на робочі потреби за рік перевищує 1230€ . Ця сума Werbungskosten вже врахована у зарплаті . Отже, треба назбирати загальних витрат на роботу за рік більше за ліміт, щоб це відрахування мало сенс. Сюди відносяться

- витрати на поїздку до робочого місця,

- підвищення кваліфікації,

- пошук роботи,

- членські внески до профспілок,

- подвійне господарювання,

- переїзд через зміну роботодавця.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...