Перейти до публікації

Попередження про грубі шахрайства на Різдво: де потрібна уважність?


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

З'явилося нове попередження про грубі шахрайства на Різдво. Зловмисники маскуються під постачальників послуг доставки посилок під час різдвяного сезону, щоб отримати гроші та дані споживачів. Про це застерігає охоронна компанія Eset.

Кажуть, що шахраї скористалися страхом багатьох людей не отримати вчасно замовлені подарунки онлайн.

У СМС-повідомленнях злочинці просили одержувача підтвердити адресні дані, інакше посилку, що надійшла на склад, не вдасться доставити.

 

Попередження про грубі шахрайства на Різдво: що треба знати!

Шахраї розсилають готові SMS-повідомлення велику кількість одержувачів. Про це окремо наголошує компанія Eset. Номери мобільних телефонів зазвичай з'являлися в результаті витоків даних або інших незаконних джерел.

Що вражає, то це те, що структура повідомлень завжди однакова. Передбачувана проблема з доставкою вимагає негайної реакції одержувача. Одержувача зазвичай просять ввести конфіденційні дані, такі як поштова адреса або дані кредитної картки, на веб-сайті, посилання на який міститься в повідомленні.

За даними Eset, злочинці також пропонують для завантаження підроблені додатки для відстеження відправлень. Коли користувачі встановлюють ці програми, вони шпигуть за пристроєм.

Експерти з безпеки радять не відкривати посилання, зазначене у повідомленні. Також за жодних обставин не варто відповідати на повідомлення. Це лише підтвердить правильність обраного отримувача. У майбутній людині тоді приходитиме ще більше подібних SMS від зловмисників.

Авторитетні постачальники послуг доставки посилок ніколи не чинять тиск на своїх клієнтів, якщо виникають проблеми з доставкою. У центрах консультування споживачів також попереджають про шахрайство під назвою змішинг.

Тому напередодні різдвяних свят варто виявляти особливу пильність. Підозрілі повідомлення, що надходять на телефон, найкраще просто ігнорувати.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...