Перейти до публікації

5 порад, як домовитися про вищу зарплату в Німеччині


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Завжди можна домовитися про вищу зарплату. У цьому допоможуть ці 5 порад.

1. Вивчити діапазон зарплат для конкретної професії та посади

Перш ніж сісти за стіл переговорів, треба розуміти, якими мають бути очікування із заробітної плати в залежності від посади, ролі та рівня навичок. У деяких галузях зарплати вищі. Місцезнаходження та тип організації також можуть впливати на цільову зарплату.

 

2.Враховувати свою зарплату та вартість життя

Незалежно від того, працевлаштування це на нову роботу чи переговори про підвищення зарплати, необхідно розуміти, скільки потрібно грошей для комфортного життя. Через відносно високі соціальні витрати в Німеччині оплата «брутто» (валовий дохід) значно вища за заробітну плату «нетто» (чистий дохід).

 

Завжди можна спробувати домовитися про більш високу зарплату.

Можна використовувати німецький калькулятор податку на заробітну плату, щоб дізнатися, скільки грошей виявиться в підсумку в кишені, після вирахування всіх податків. Отримавши цю цифру, треба підрахувати витрати на життя. Це, разом з дослідженням діапазону середньої заробітної плати, дасть гарне уявлення про те, скільки можна просити грошей.

 

3. Не приймати першу пропозицію

Домовитися про вищу зарплату не вдасться, якщо відразу погодитися на запропоновану суму. Тому, коли буде отримана перша пропозиція, не варто її приймати одразу. Варто подумати, чи є можливість якось покращити умови. Наприклад, за рахунок забезпечення вищих пільг.

 

4. Залишатися в розумних межах очікувань

Переговори за своєю природою виступають процесом взаємних поступок. Компанія, з якою ведуться переговори, не отримає чого хоче, так само як і співробітник. Це нормально. Просто це треба прийняти на початку переговорів.

Варто розуміти, що навіть якщо повний пакет послуг, які хотілося б отримати, не були надані, завжди є варіанти. Можливо про це вдасться домовитися пізніше, коли роботодавець побачить, як людина намагається і виконує свої обов'язки.

 

5. Розглянути можливість використання приватного медичного страхування як тактики ведення переговорів

Пакети приватного медичного страхування можуть заощадити роботодавцям у середньому 2000 євро на рік порівняно з державним страхуванням. Ця економія може з лишком компенсувати підвищення заробітної плати і тому має стати тактикою, яку слід враховувати за столом переговорів.

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...