Перейти до публікації

Грошові та податкові зміни в Німеччині в 2024 році


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Зміни в прибутковому податку та дитячому пособію.

З 1 січня 2024 року базова податкова допомога в Німеччині буде збільшена з 10 908€ до 11 604€. Для сімейних пар допомога збільшиться до €23 208. Це означає, що всі доходи нижче цієї межі не оподатковуються.

У січні 2023 року розмір дитячої допомоги (Kindergeld) в Німеччині було збільшено до 250 євро на місяць на дитину. Очікується, що цей показник залишиться таким самим і в 2024 році.

 

Податкове звільнення на дітей (Kinderfreibetrag), що гарантує, що доходи батьків до певної суми не оподатковуватимуться, буде збільшено з 6 024 € до 6 384€ у 2024 році.

Крім того, коригується надбавка за солідарність. У 2021 році вона вже повністю зникла для приблизно 90 %  платників податків. Для решти платників з січня 2024 року ліміт звільнення від сплати податку збільшиться ще на 587 €.

Для більш детального аналізу того, скільки ви отримуватимете додому після вирахувань із зарплати, заповніть калькулятор Stiftung-Warentest.

Мінімальна заробітна плата підвищується.

 

Нині мінімальна заробітна плата становить 12€/год, але її підвищення проходитиме у два етапи: 1 січня 2024 року вона зросте до 12,41 євро брутто за годину, а через рік – до 12,82 євро. У деяких галузях існують обов'язкові мінімальні зарплати, які вже перевищують встановлений законом мінімальний розмір оплати праці.

 

З січня збільшується ліміт для мініджоб

Що потрібно мати на увазі міні-джоберам  у зв'язку з збільшенням місячного заробітку? «Якщо загальну мінімальну заробітну плату буде підвищено, то підвищиться і гранична зарплата для мініджоб», – йдеться на сайті

Центру міні-зайнятостей напередодні наступного року.

 

За даними консультаційного центру, з січня 2024 року він збільшиться з 520 до 538 євро на місяць. «Річний ліміт заробітку, відповідно, збільшиться до 6 456€», – йдеться у повідомленні.

 

Німеччина ввела мініджоб, щоб роботодавцям було простіше знайти працівників на неповний робочий день, а працівникам – гнучкий графік роботи, який іноді можна використовувати при неповному робочому дні, з деякими звільненнями від податків.

 

Бюргергельд подорожчає на 12%

З січня 2024 року підвищаться стандартні ставки на доходи від тривалого безробіття та соціальну допомогу. Самотні дорослі отримуватимуть 563€/міс  на місяць – на 61€ більше, ніж раніше. Дорослі, які живуть із партнером, отримуватимуть 506 євро замість колишніх 451€.

Ті, хто живе з маленькими утриманцями, також отримуватимуть більше, залежно від віку їхніх дітей. Батьки або опікуни молодих людей у віці від 15 до 18 років у майбутньому отримуватимуть 471 євро (раніше 420 євро). Для дітей віком від семи до 14 років ставка зросте з 348 до 390 євро. Для найменших дітей вона збільшиться з 318 до 357 євро.

Допомога на шкільне приладдя

 

Суми, що виділяються учням на особисте шкільне приладдя, збільшаться приблизно на 12 % – зі 116 до 130 євро у першій половині навчального року та з 58 до 65 євро у другій половині навчального року.

 

Допомога на придбання особистих шкільних речей є частиною так званого освітнього пакету для дітей, підлітків та молодих людей, які отримують допомогу Bürgergeld або соціальне забезпечення, а також для батьків, які отримують допомогу на дитину (Kinderzuschlag) або допомогу на житло (Wohngeld).

 

Зміни у виплаті батьківської допомоги (Elterngeld)

Нині сімейні пари в Німеччині можуть отримувати допомогу з догляду за дитиною до річного оподатковуваного доходу в розмірі 300 000 євро. Але цей ліміт планувалося знизити до €150 000 для пар, що означало б, що ті, хто отримує сукупний дохід понад цей ліміт, не отримуватимуть батьківської допомоги.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...