Перейти до публікації

Різдвяні свята у Нідерландах


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Kerstnacht - Святвечір

24 грудня - напередодні Різдва. Тихий день очікування дива та святкових приготувань. Північна меса (Nachtmis) у церквах починається затемно, як правило, опівночі. Святвечір — сімейне свято, і навіть ті, хто не відвідує церкву, збираються увечері за столом усією родиною.

 

Kerstdag - Різдво

25 грудня настає Різдво! І знову день для сім'ї та святкового застілля. За традицією на сніданок у цей день подається kerststol – голландський різдвяний хліб овальної форми з додаванням сухофруктів, цедри апельсинів та лимонів, ванілі, бренді та кориці. Перед запіканням серединка хліба заповнюється мигдальною пастою (amandelspijs). Ну, а вечеря в день Різдва буде вишуканою наскільки це можливо.

 

Tweede Kerstdag — День подарунків або, буквально, «Друге Різдво»

Всі ми обожнюємо свята саме за це: настає день, коли можна нічого не готувати, а лише доїдати. Tweede Kerstdag в Нідерландах - лінивий день "доїдання", відвідування рідних і легких прогулянок - якщо ви чудово відсвяткували Різдво, перенапружуватися ніяк не можна. Більшість магазинів у Нідерландах цього дня закрито, тож подарунки рідним та друзям готуйте заздалегідь!

 

Derde Kerstdag - Третій день Різдва

Цей день поки що тільки набирає популярності і не є офіційним днем святкування. Але ви можете, наприклад, провести його із далекими родичами.

 

Посольство Нідерландів

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...