Перейти до публікації

Декрет у Німеччині для біженців із України: декретна відпустка та виплати для вагітних українок


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Декрет у Німеччині має свої особливості. Тож у сьогоднішній статті розповідаємо про те, як виглядає в декрет у Німеччині, а також, на яку декретну відпустку та соціальні виплати можуть розраховувати українки, які отримали в країні статус тимчасового захисту. 

Правила отримання декрету, у тому числі декретної відпустки, в Німеччині регулюються спеціальним законом Gesetz zum Elterngeld und zur Elternzeit. Відповідно до нього, кожна працююча жінка має право:

• приблизно на 14 тижнів оплачуваної декретної відпустки Mutterschutz, яка охоплює період до та після пологів;

• на неоплачувану відпустку Elternzeit, яка надається для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Згідно з законом, жінка має попередити роботодавця про свою вагітність заздалегідь до пологів. Зазвичай вагітні повідомляють керівництво про свій стан не пізніше другого триместру вагітності (десь на терміні 12-15 тижнів), адже саме з цього періоду набирають чинності норми щодо захисту материнства. За цими нормами вагітна має право претендувати на додаткові комфортніші умови праці, а також її відсторонюють від роботи, пов’язаної з підняттям важких речей, конвеєром та шкідливими речовинами.

Іноземки, передусім українки, які працюють у Німеччині за трудовим договором, мають повне право скористатися декретною відпусткою на законних підставах.

Mutterschutz – це відпустка, яка охоплює період, безпосередньо пов’язаний із підготовкою вагітної до пологів, самі пологи, а також деякий час після народження дитини. Зазвичай декретна відпустка Mutterschutz починається не менше, ніж за 6 тижнів до пологів і триває ще біля 2 місяців після народження малюка. Після цього жінка може одразу вийти на роботу.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...