Перейти до публікації

Як економити в Парижі?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Париж невиправдано дороге місто, тому поспішаю поділитися лайфхаками, як заощадити хоча б трохи грошей.

 

Метро

Найпростіше та найдешевше оформити на касі в підземці карту Navigo Easy та наповнити її carnet – 10 поїздками за 16.90€. Нема рації купувати паси на день/тиждень – вони ніколи не окупаються.

 

Таксі

Користуйтесь у Парижі Bolt та Uber. Якщо хтось поділиться з вами промокодом, ви матимете -15€ на поїздку. Для оптимальних маршрутів скачайте Citymapper, він найкраще їх будує.

 

Вино

У студентські роки ми купували вино з євро і дуже цим пишалися. Адекватне вино в Парижі в супермаркеті коштуватиме від 5-7 євро. А якщо хочете, щоб голова не хворіла, купуйте пляшку із зеленим знаком bio, вона без пестицидів.

 

Ресторан

Просіть у офіціанта carafe d'eau (кяра), вам принесуть воду з-під крана, немає сенсу замовляти бутильовану. Вдень бувають пропозиції у вигляді formule або menu (бізнес-ланчі), часто вони дешевші. Вечорами є happy hours, коли алкоголь дешевший. Найкращий гід по їжі Парижа мого авторства тут.

 

Житло

Париж невиправдано дорогий, і немає сенсу шукати сайти, де готелі та квартири дешевші. Але на Airbnb та booking є варіанти по 100€ за ніч. Детальніше.

 

Музеї

Не бачу сенсу в музейних пасах, не зустрічала людей, які обійшли 3-5 музеїв за одну подорож. Є музеї, безкоштовні першої неділі місяця, є класні безкоштовні, є безкоштовні видові майданчики, є і цілий список безкоштовних розваг у Парижі.

 

Супермаркети

Хороша якість продуктів за адекватними цінами в Auchan, Casino, Leclerc, Carrefour. Хороша якість за високими цінами в Monoprix/ Monop' (аналог Азбуки смаку). Погана якість за неадекватними цінами у Franprix, Coccinelle та маленьких магазинах біля будинку (épicerie).

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...