Перейти до публікації

Коли буде виплачено різдвяний бонус у Німеччині?


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Багатьом незабаром буде виплачено різдвяний бонус. На все це дуже чекають, адже треба купувати подарунки, прикраси на ялинку та святкову їжу.

Різдвяний сезон пов'язаний із чималими витратами. Ось чому щороку приємно бачити, коли бонус вказується у розрахунковій відомості.

Цього року понад половина співробітників Німеччини отримають різдвяні бонуси. З огляду на високу вартість життя фінансові вливання приходять якраз вчасно.

Як правило, різдвяна премія перераховується разом із листопадовою зарплатою. Отже, гроші мають бути на рахунку наприкінці листопада чи на початку грудня – саме до Різдва.

Тепер залишилося з'ясувати, хто може чекати на цю приємну премію до свят? Як повідомляє Німецьке агентство друку (dpa), різдвяний бонус отримують насамперед співробітники, які уклали колективні договори. Тому що зазвичай вони можуть розраховувати на отримання спеціальної виплати у листопаді чи грудні.

У цьому загального права на різдвяний бонус немає. Тому працівникам слід спочатку перевірити, чи регулюється спеціальна виплата у їхньому трудовому договорі.

Варто також зважати на певний нюанс. Повна сума різдвяного бонусу не потрапить на власний рахунок. Вся річ у тому, що різдвяний бонус має повністю оподатковуватись.

Оскільки це разова виплата, що підпадає під статтю «Інші винагороди», податок на заробітну плату розраховується за річною таблицею податку на заробітну плату. Ситуація, звичайно, неприємна, але з нею можна тільки змиритися.

За фактом, у Німеччині більшість роботодавців намагаються виплатити своїм співробітникам різдвяний бонус саме у грудні. Зазвичай премія надходить у першій половині місяця.

Тож чекати вже лишилося небагато. Для більшості німців ці гроші справді допоможуть трохи поправити своє матеріальне становище та дозволити собі справді влаштувати свято на Різдво.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...