Перейти до публікації

Важлива інформація щодо змін реєстрації біженців з України у Швейцарії


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

З 1 січня 2024 року всі реєстрації будуть проходити у федеральному центрі з надання притулку в Берні.

Швейцарія надає тимчасовий захист біженцям з України. Їм не потрібно проходити процедуру надання притулку, їм надається статус захисту S у прискореній процедурі. Для цього їм необхідно подати заяву на отримання статусу захисту S та зареєструватися у федеральному центрі притулку (FAC).

Особи з України, які шукають захисту, можуть подати заявку на отримання статусу захисту S через RegisterMe . Щоб подати заяву, вони мають проживати в Україні до 24 лютого 2022 року та вже в'їхати до Швейцарії.

 

Запис на реєстрацію тут

Особам з України, які потребують захисту, які мають місце проживання у Швейцарії і мають документи, що засвідчують особу, слід звернутися безпосередньо до RegisterMe (https://www.sem.admin.ch/sem/en/home/asyl/ukraine/registerme.html), щоб записатися на реєстрацію до федерального центру притулку.

Біженцям з України, які не мають житла у Швейцарії, пропонується зареєструватися безпосередньо у федеральному центрі притулку.

Біженців з України віком від 18 років, які проживають у Швейцарії, але не мають документів, що засвідчують особу, просять з'явитися безпосередньо до федерального центру надання притулку.

Реєстрація може бути здійснена в цих федеральних центрах з надання притулку до вказаної дати:

Будрі - 31.12.2023

Берн - безперервно

Розміщення осіб, які потребують захисту. Ми опишемо, як федеральний уряд, кантони, комуни та приватні особи спільно вирішують завдання розміщення людей, які прибувають із України. 

Розміщення у Конфедерації:

- Федеральні центри з надання притулку є першим контактним пунктом для осіб, які залишили Україну. Особи, які шукають захисту, можуть зареєструватись тут і по можливості, заяви мають бути подані заздалегідь через веб-портал RegisterMe.

- Особи, які не мають затвердженого житла, тимчасово розміщуються у Федеральному центрі з надання притулку.

- Термін перебування зазвичай короткий. Потім відповідний кантон чи комуна бере він відповідальність за їх зміст.

- Конфедерація може розмістити у своїх установах до 9000 осіб.

 

Розміщення кантонами:

- Зареєстровані особи розподіляються за кантонами відповідно до чисельності населення.

- Після закріплення за кантоном вони переходять у ведення цього кантону, незалежно від того, чи розміщуються вони у FAC,

кантональному закладі або у приватному будинку.

- SEM виплачує кантонам одноразову компенсацію у розмірі 1500 швейцарських франків на людину на місяць. Ця одноразова сума покриває медичну страховку (близько 400 швейцарських франків), орендну плату (близько 220 швейцарських франків) та часткову компенсацію за професійну підтримку біженців (близько 280 швейцарських франків). Решта одноразової суми використовується для задоволення основних потреб, таких як харчування, особистий догляд, одяг, мобільні телефони та інші особисті витрати.

- Кантони на основі власного законодавства вирішують, як використовувати одноразову суму для підтримки осіб, які потребують захисту.

 

Розміщення біженців приватними особами:

- Існує кілька кантональних ініціатив з надання допомоги у розміщенні українських біженців у приватних сім'ях, що приймають. Деякі кантони координують цю діяльність зі Швейцарською радою у справах біженців (SRC).

- Швейцарська рада у справах біженців та її партнерські організації або, у деяких випадках, адміністративні органи кантонів чи громад відповідають за затвердження приймаючих сімей.

- Кожен кантон самостійно вирішує, чи виплачувати приватним особам компенсацію за надання житла.

Джерело: https://www.sem.admin.ch/sem/en/home/asyl/ukraine/ukraine-ukr.html

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...