Перейти до публікації

10 незабутніх подій у Німеччині у грудні 2023 року


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Знову настає «найпрекрасніша» пора року, а разом з ним – нескінченні чашки глінтвейну, шматочки штолена і всі інші різдвяні ласощі, які німці мають у своєму розпорядженні.

 

Кельнський різдвяний цирк

1-31 грудня

Різдвяний цирк світового класу в Кельні вже восьмий рік представляє сліпуче і комічне шоу акробатики та балету, в якому можуть взяти участь усі члени сім'ї.

 

Дрезденський фестиваль штоллена

9 грудня

Дрезденський фестиваль штолена - свято для любителів всюдисущого німецького різдвяного фруктового хліба, покритого глазур'ю або марципаном, - штолена.

Ці незмінні німецькі різдвяні ласощі, які сягають корінням в Середньовіччі і найчастіше покриваються марципаном або глазур'ю і приправляються спеціями.

 

Різдвяний ринок у Нюрнберзі

1-24 грудня

По всій країні працюють майже 3 тис. ринків, тому, де б ви не знаходилися, вам важко буде пропустити цю поширену в Німеччині розвагу.

Але куди найкраще вирушити, якщо ви новачок чи хочете справити враження на закордонних друзів і по-справжньому перейнятися духом Різдва? Всесвітньо відомий баварський різдвяний ринок у Нюрнберзі з року в рік приваблює натовпи туристів завдяки своїй багатовіковій історії та традиційній чарівності. Ярмарок, заснований у 1628 році, пишається своєю автентичністю та регіональним колоритом.

 

Різдвяний ринок у Ротенбурзі-на-Таубері

1-24 грудня

Але якщо ви вже побували на цьому святі і взяли в руки блискучу різдвяну прикрасу, то в Баварії і за її межами є безліч інших різдвяних ринків у стилі зимової країни чудес. Один із них, особливо чарівний, дозволяє перенестися в Епоху Середньовіччя.

Це різдвяний ринок Ротенбург-на-Таубері, розташований у казковому містечку з булицьким камінням та фахверковими будинками.

Однак для того, щоб насолодитися справжнім різдвяним святом, не обов'язково їхати до Баварії. Так, наприклад, в Берліні можна відвідати різдвяний ринок Gendarmenmarkt, різдвяний ринок Gedächtniskirche і Різдвяний ринок Spandauer.

 

Крампуслауф у Мюнхені

10 грудня

У той час як 6 грудня німці всієї країни відзначають свято Святого Миколая, у багатьох містах Німеччини у злого Крампуса є свій день.

Під час Крампуслауфа (Krampuslauf), або «бігу Крампуса», жителі міста вбираються в ретельно продумані потворні костюми і влаштовують ходу вулицями, що є захоплюючим видовищем.

Найвідоміший із них проходить на різдвяному ринку в Мюнхені на Марієнплац.

 

Вечір бароко в замку Шарлоттенбург

10 та 17 грудня

Протягом усього грудня в Мюнхені проходить безліч адвентських концертів.

Але якщо ви небайдужі до клавесину і хотіли б почути його в царстве, то цей особливий вечір бароко може прийтись вам до смаку.

Ансамбль Берлінської резиденції під керівництвом Олександри Россманн виконає ряд чарівних творів, включаючи Концерт для клавіра з оркестром ля мажор BWV 1055 Баха та арії з «Месії» Генделя HWV56.

 

Одруження Фігаро в Мюнхені

27 грудня – 4 січня

Любителі опери в Мюнхені будуть раді дізнатися, що в знаменитому театрі «Кювільє», побудованому в стилі рококо, відбудеться чудова вистава драматичної та культової опери Моцарта.

 

Лебедине озеро в Дрездені

28 грудня

Любителі балету бережіться: Чарівна казка Чайковського про заборонене кохання буде представлена в Дрезденському Культурпаласті Празьким фестивальним балетом. Трохи примарна розвага для всієї родини.

 

Новорічна ніч біля Бранденбурзьких воріт

Зустріч Нового року в Берліні може бути галасливою.

Якщо вам подобаються феєрверки, натовпи людей, візки з їжею та гуркітливі ритми, то ви не повинні пропустити одну з найпопулярніших новорічних вечірок на Паризькій площі.

 

Новорічна ніч із Гамбурзьким філармонічним оркестром

Спокійніший спосіб відсвяткувати початок нового року – насолодитися звуками Державного філармонічного оркестру Гамбурга. Насолоджуйтеся музикою Моцарта, Елгара, Пуччіні та багатьох інших в одному з найвідоміших концертних залів Європи.

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...