Перейти до публікації

Що зміниться у Німеччині у грудні 2023 року?


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Орендарі отримають рахунки за комунальні послуги за 2022 рік

Наприкінці року багато квартиронаймачів у Німеччині мають отримати рахунки за комунальні послуги.

 

Однак цього року на них може очікувати сюрприз, оскільки в них враховано підвищення цін на енергоносії у 2022 році.

Орендарям, які не отримають рахунок за комунальні послуги за 2022 рік до 31 грудня 2023 року, пощастило: орендодавці зазвичай більше не мають права вимагати додаткових платежів, якщо затримка відбулася не з їхньої вини.

Ми рекомендуємо уважно перевіряти рахунки та при виникненні питань звертатися до групи підтримки квартиронаймачів.

 

Deutsche Bahn переходить на зимовий розклад

З 10 грудня набуває чинності новий розклад поїздів далекого прямування.

Є й хороші новини для мандрівників – буде збільшено кількість поїздів, що курсують між Берліном та Мюнхеном, а також Гамбургом та Магдебургом. Крім того, більше поїздів курсуватиме маршрутами Берлін – Вупперталь – Кельн, Магдебург – Шверін – Росток та Нюрнберг – Єна – Лейпциг. У деяких випадках буде додано додаткові зупинки.

 

Крім того, у грудні у співпраці з Австрійськими федеральними залізницями (ÖBB) буде запущено повідомлення Берлін – Париж та Берлін – Брюссель. Спочатку нічні поїзди курсуватимуть три дні на тиждень.

 

Однак деякі ціни також збільшаться. Вартість квитків Flextickets збільшиться приблизно на п'ять відсотків. Ціна на Bahncard 25 також зросте на три євро та становитиме 62,90€ на рік. В той же час ціни на ощадні квитки та Bahncard 50 не зміняться.

Однак слід мати на увазі, що в найближчі тижні можливі страйки у зв'язку з суперечкою між Deutsche Bahn і профспілкою машиністів GDL.

 

Строки відправки різдвяних листів

Всім, хто надсилає листи чи надсилання друзям та родичам до Німеччини, слід звернути увагу на деякі важливі дати.

За даними Deutsche Post, листи мають бути надіслані до 21 грудня, щоб встигнути до Різдва. Для посилок крайній термін – 20 грудня.

За межами Німеччини гарантованих термінів немає, але отримати посилку раніше завжди краще.

Тим часом більшість відділень Deutsche Post працюють 23 грудня та 30 грудня, але будуть закриті напередодні Різдва та Нового року (а також у дні державних свят).

 

Найпрекрасніший час у році

Говорячи про свята, слід мати на увазі, що у грудні співробітники мають кілька вихідних днів.

Цього року 25 та 26 грудня випадають на понеділок та вівторок і є державними святами, а Новий рік (1 січня) також є вихідним днем.

 

Найпрекрасніший час у році.

Напередодні Різдва та Нового року працівники та підприємства зазвичай закриваються раніше. Цього року цей день припадає на неділю, тому більшість закладів все одно буде закрито. Купуйте продукти та напої завчасно, до того, як у суботу 23 грудня у супермаркетах розпочнеться хаос!

 

Канікули в школах та дитячих садках

Діти, вчителі та обслуговуючий персонал, безсумнівно, з нетерпінням чекають на святкові канікули після чергового напруженого року.

Як завжди, у різних землях Німеччини канікули починаються у різний час. Так, наприклад, у школах землі Північний Рейн-Вестфалія канікули розпочинаються з 21 грудня до 6 січня. В інших землях канікули починаються дещо пізніше.

 

Хаос феєрверків у Сільвестр

Здається, що до цього дня дуже далеко, але краще бути готовим. 31 грудня, яке у Німеччині називається Сільвестр, німці за традицією пустять феєрверк.

Їх можна буде побачити на вулицях та навіть скидати з балконів.

 

Минулого року групи молодих людей влаштували буйство з петардами та ракетами у кількох кварталах Берліна, і подібні сцени відбувалися в інших містах.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...