Перейти до публікації

Нідерланди виділяють 750 млн. євро на розміщення біженців на кораблях


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Центральне агентство з прийому претендентів на притулок Нідерландів оголосило про плани витратити 750 мільйонів євро на розміщення біженців на судах найближчими роками. Це рішення, хоч і є тимчасовим та дорогим, на даний момент вважається єдиним способом запобігти потребі спати на вулицях.

У Нідерландах обговорюється законопроект, який зобов'яже муніципалітети створювати місця для прийому претендентів на притулок. Проте, навіть якщо законопроект буде ухвалено негайно, агентству все одно доведеться покладатися на тимчасові рішення, такі як використання судів для розміщення біженців. Багато муніципалітети неохоче приймають претендентів на притулок, а агентство стикається з постійною нестачею місць. Схунмакер зазначив, що переваги використання суден, включаючи круїзні лайнери, переважують недоліки.

Голова організації наголосив, що їх першим вибором завжди було інвестування у постійні притулки на суші, оскільки купівля землі та будівництво будівель обходяться дешевше у довгостроковій перспективі порівняно з тимчасовими рішеннями. Тим не менш, на даний момент оренда суден дозволяє швидко організувати тимчасовий притулок для тих, хто шукає захисту в Нідерландах. За останні два роки безліч кораблів по всій країні дали притулок тисячам претендентів на притулок і біженцям.

Схунмакер додав, що знаходження місця для корабля часто буває простішим, ніж притулок на суші, і що тимчасовий характер таких притулків викликає менше заперечень.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...