Перейти до публікації

Португалія та Нідерланди відміняють податкові пільги для цифрових кочівників


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Декілька місяців тому Португалія скасувала податкові пільги для цифрових кочівників та інших іноземних резидентів, які сплачують менше податків, ніж будь-який громадянин Португалії.

Уряд Нідерландів збирається наслідувати приклад Португалії.

Досі законодавство Нідерландів дозволяло іноземним працівникам звільнятися від сплати податків у розмірі 30% як компенсацію за необхідність їздити на роботу на свою територію.

У Нідерландах працівник, який хотів скористатися цією податковою пільгою, повинен був проживати у своїй країні походження і бути прийнятим на роботу в Нідерландах місцевою компанією. Це виключало самозайнятих цифрових кочівників. Однак ті, хто справді скористався цією податковою перевагою, знизили граничну ставку податку до 34,65%, тоді як решта має 49,5%.

Цілі уряду Нідерландів сильно відрізнялися від тих, які переслідувала Португалія. Вони хотіли залучити лише висококваліфікованих іноземних талантів, які могли б одночасно підвищити конкурентоспроможність країни. Їхня реформа, яка набуде чинності у 2024 році, ще більше зміцнить це бачення та висуне нові вимоги до іноземних фахівців, особливо якщо цю роботу можуть виконувати місцеві жителі.

Пітер Омцигт, парламентарій з Нідерландів, член Парламентської асамблеї Ради Європи та один із ініціаторів посилення правил щодо іноземних працівників, визнає, що, незважаючи на те, що податкові пільги для іноземців несправедлива стосовно місцевих працівників, вони необхідні через відсутність спеціалізованих працівників. технічних профілів у країні.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...