Перейти до публікації

Де в Німеччині можна обміняти права на безкоштовний проїзний?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Багато німців можуть обміняти права на безкоштовний проїзний. Причини цього у кожного свої. Заради довкілля, фінансового полегшення або через вікові недуги.

Причини добровільної відмови від прав водія завжди виступають індивідуальними рішеннями. Низка міст та муніципалітетів пропонують можливість обміняти права на квиток на громадський транспорт.

Хто і де може обміняти права на безкоштовний проїзний

Обміни для людей похилого віку пропонуються вже давно. Тепер цією пропозицією зможуть скористатися інші цільові групи.

В окрузі Еннепе-Рур у землі Північний Рейн-Вестфалія подали заявки 130 осіб, які бажають обміняти свої права водія на постійний перехід на автобуси та потяги. Вже 20 осіб отримали безкоштовний проїзний квиток на один рік. Віковий діапазон претендентів коливався від 28 до 90 років.

Водійські права також можна обміняти на квиток Німеччини в Любеку. Сюди входить водний транспорт на поромі Priwall. У модельному експерименті Любека для отримання квитка до Німеччини необхідні самі права водія, посвідчення особи та правильно заповнена заява на відмову.

Ця ініціатива розрахована на 3 роки. Квитки випускаються в обмеженій кількості. У 2023 році буде доступно 1000 квитків, а у 2024 та 2025 роках – 500.

Деяким категоріям громадян вигідно обмінятиме права на безкоштовний проїзний.

У Леверкузені будь-яка людина віком 75 років і старша може здати свої права водія і отримати замість Deutschland Ticket. Місто видає ваучер, який можна обміняти на квиток на громадський транспорт у транспортній компанії Wupsi.

Будь-хто, хто добровільно здасть своє посвідчення водія в Дортмунді, буде винагороджений DSW21 безкоштовним проїзним квитком на два місяці.

Насправді дана ініціатива щодо обміну водійських прав на проїзні квитки досить цікава. Особливо корисно скористатися цією пропозицією людям старшої вікової групи.

Багатьом пенсіонерам уже немає потреби щодня їздити на роботу. Відповідно і гостра потреба в особистому автомобілі відпадає. Тому набагато вигідніше користуватися громадським транспортом лише тоді, коли це справді необхідно.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...