Перейти до публікації

Планування відпусток на наступний рік


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

На носі Різдво та Новий Рік, але тема відпусток є особливо актуальною. Тільки не про зимову відпустку.

Адже вже зараз багато німецьких роботодавців просять співробітників повідомити про планований час відпочинку … наступного року

Нагадуємо про основні нюанси відпусток у Німеччині:

За законом роботодавець повинен надати щонайменше 20 робочих днів відпустки на рік . Зазвичай німецькі фірми прописують у контрактах 25-30 робочих днів.

Законні 20 днів потрібно обов'язково використовувати , інакше вони «згорять» у березні наступного року. Додаткові дні регулюються контрактом: або також «згоряють» за невикористання, або компенсуються грошима.

Відпустка - це тільки робочі дні . Якщо захворіли у відпустці, лікарняний лист опиняється у пріоритеті. Тобто дні хвороби залишаються невикористаними. Але необхідно вчасно повідомити роботодавця про вихід на лікарняний замість відпустки.

Можна взяти відпустку навіть на один день , щоб збільшити вихідні. Багато бюргерів беруть кілька днів між святами, щоб встигнути здійснити міні-подорожі.

Сім'ї з дітьми - школярами мають пріоритет у виборі часу відпочинку. Schulpflicht не дозволяє пропустити навіть день навчання для відпустки. Тому роботодавець має враховувати їхні інтереси, особливо під час канікул.

Бездітні співробітники не мають пріоритету . Навіть якщо самотня «забронювала» відпустку на липень заздалегідь, а інша з дитиною пізніше вирішила відпочити в той же час, у другої більше прав. Але, як правило, керівництво не «жестить» і відпускає у запланований час. А ось колеги, буває, "жестять"...

Офіційних вимог щодо планування відпусток на наступний рік немає. Тільки рішення Bundesarbeitsgericht (Az.: 1 ABR 79/79) — достатньо спланувати хоча б 60% відсутності співробітників для ефективної роботи фірми.

Так що, починаючи мріяти про свій відпочинок наступного року, заздалегідь обговорюйте дати з роботодавцем . Тоді все пройде гладко!

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...