Перейти до публікації

Підтримка українських студентів у Франції


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Франція пропонує різні варіанти підтримки українських студентів, щоб допомогти їм досягти успіху у навчанні та інтегруватися у суспільство. Які варіанти підтримки?

Допомога у навчанні

Кампус Франс відіграє ключову роль у наданні іноземним студентам цінної інформації про навчання у Франції. Він пропонує індивідуальну допомогу у виконанні адміністративних формальностей та надає портал для отримання доступу до спеціальних грантів, які можуть не лише покривати витрати на навчання, а й надавати щомісячну допомогу у сплаті за проживання.

Стипендії CROUS

Стипендії CROUS, засновані на соціальних умовах, покликані полегшити фінансовий тягар навчання. Вони визначаються економічним становищем студента чи його сім'ї, і навіть географічної віддаленістю місця навчання від місця проживання сім'ї. Вони призначені для часткового або повного покриття плати за навчання та повсякденних витрат.

Розміщення студентів через CROUS

CROUS відіграє важливу роль у забезпеченні житлом студентів у Франції, зокрема й українських. Він надає університетські резиденції за доступними цінами, які часто значно нижчі від цін на приватному ринку. Резиденції пропонують різні варіанти розміщення – від одномісних кімнат до окремих студій, а іноді й загальні квартири для тих, хто шукає спільне проживання.

Студенти, які проживають у таких гуртожитках, користуються такими необхідними послугами, як швидкісний Інтернет, охорона, а також спільними приміщеннями, такими як навчальні кімнати, пральні та інколи спортивні зали. Як правило, резиденції розташовані неподалік університетських кампусів або добре забезпечені громадським транспортом, що дозволяє звести до мінімуму час і витрати, пов'язані з переміщенням.

Щоб подати заявку на проживання в CROUS, студенти повинні заповнити Dossier Social Étudiant (DSE) у встановлені терміни, як правило, у період з січня до травня на наступний навчальний рік. Розподіл коштів здійснюється на основі соціальних критеріїв, при цьому особлива увага приділяється студентам, які перебувають у важкій життєвій ситуації або прибули з країн, що переживають кризу.

Житло не тільки доступне за ціною, але й функціональне та відповідає потребам студентів, надаючи їм потрібне місце для проживання, що сприяє успішному навчанню.

Гарантії VISALE та CLE

Для полегшення доступу до житла є такі схеми, як гарантія VISALE і CLE. VISALE – це безкоштовна державна гарантія оренди, яка покриває орендну плату у разі фінансових труднощів без необхідності особистого поруки. Це обнадіює орендодавців та значно полегшує отримання житла.

Громадське харчування

Ресторани U, що знаходяться у віданні CROUS, відіграють важливу роль у забезпеченні повноцінного харчування за значно зниженими цінами. Студентський квиток дозволяє скористатися цими збалансованими стравами за ціною, меншою за 4 євро, що є економічним варіантом харчування. Більше того, якщо ви маєте статус стипендіату, то харчування коштуватиме вам 1 євро.

Транспорт

Знижки на проїзд у громадському транспорті можуть бути суттєвими для студентів. Вони можуть придбати місячні або річні проїзні квитки, що дають необмежений доступ до місцевих автобусів, метро та трамваїв за зниженими тарифами, що дозволяє значно заощадити у довгостроковій перспективі. Наприклад, у Парижі річний проїзний коштує 925,10€, але для студентів існує спеціальний проїзний ImagineR, який коштує 365€ на рік.

Джерело franceukrainenews

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...