Перейти до публікації

Цифровий євро на підході


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Якщо ви хочете заплатити за що-небудь у Німеччині або ЄС, то зараз у вас є безліч варіантів: Готівка, банківські перекази, прямі платежі, EC-картки, кредитні картки або PayPal – ось лише деякі з багатьох варіантів.

Однак у майбутньому на зміну всім цим варіантам може прийти нова євровалюта. Європейський центральний банк (ЄЦБ) хоче йти в ногу з часом і ввести цифровий євро. Але що це – геніальна революція чи просто зайві гроші?

Тому ЄЦБ переконаний: «У суспільстві, яке стає дедалі цифровішим, цифровий євро став би ще одним кроком уперед для нашої спільної валюти».

 

Цифровий євро: як має працювати нова валюта?

Цифрові гроші звучать загадково. Але, як пояснює ЄЦБ, це не що інше, як "електронний засіб платежу, доступний кожному безкоштовно".

Цифрові євро зберігаються в гаманці, який також є цифровим.

Таким чином, замість того, щоб йти до банкомату і знімати 100€ готівкою, за допомогою цифрового євро ви знімаєте гроші зі свого рахунку, які потім (у цифровому вигляді) знаходяться у вашому гаманці.

 

Цифровий євро: чи має нова валюта замінити готівку?

У деяких може виникнути питання: навіщо потрібний цифровий євро? Адже можна здійснювати безготівкові платежі за допомогою кредитної картки або PayPal.

Зокрема, платіжна служба PayPal регулярно стає об'єктом небезпечних фішингових листів. Цифровий євро покликаний створити «надійну і загальноприйняту» валюту.

 

Цифровий євро: в чому відмінність від биткойна та інших

Коли мова заходить про цифрові гроші, багато хто, ймовірно, згадує про таких криптовалютах, як Bitcoin або Ethereum. Однак цифровий євро багато в чому відрізняється від незалежних від держави платіжних коштів.

Навіть якщо передбачається, що цифровий євро функціонуватиме аналогічно криптовалюті, є одна принципова відмінність: на відміну від таких криптовалют, як біткойн, він контролюється ЄЦБ і тому так само безпечний, як і реальні готівкові гроші. Тому цифровий євро завжди коштуватиме один євро.

Критика цифрового євро: банки та споживачі налаштовані скептично.

Одним з аргументів ЄЦБ на користь цифрового євро є те, що готівка використовується все рідше – завдяки безлічі альтернативних способів оплати, таких як дебетові та кредитні картки, PayPal або пряме поповнення. Закон також обмежує оплату готівкою.

Але тоді виникає питання: якщо готівка використовується все рідше і рідше, чи потрібна вона у цифровому вигляді❓

Зрештою, нинішня платіжна система працює цілком успішно. Тому критики висловлюють думку, що ЄЦБ втручається в бізнес приватних банків за допомогою цифрового євро. Багато споживачів також налаштовані скептично і побоюються, що нова валюта призведе до цифрового стеження.

ЄЦБ планує не лише цифровий євро, а й зовсім нову систему платіжних операцій. За його власною заявою, він хоче «розробити платформу та інфраструктуру для цифрового євро».

 

Цифровий євро: коли чекати на появу нової валюти?

Нині цифрове євро перебуває у стадії планування. Необхідно створити нормативно-правову базу, провести тести та випробування, щоб переконатися в зручності використання нової валюти.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...