Перейти до публікації

З 18 листопада IT-фахівцям більше не потрібна профільна освіта, щоб здобути Blue Card


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

І це чудові новини! Минулого тижня я розповідала вам про кейса нашої кандидатки, яка змогла релокуватися до Німеччини, здобувши IT-позицію без профільної освіти. Те, що цій дівчині вдалося отримати Blue Card, було скоріше приємним винятком із правила, але тепер на її місці може опинитися будь-хто!

Вже цього місяця вимога про наявність профільної вищої освіти для IT-фахівців для отримання Blue Card скасовується. Тож незабаром розробники, аналітики та інші професіонали певних спеціальностей IT-сфери отримуватимуть Blue Card завдяки своєму практичному досвіду та накопиченим знанням, а диплом для цього буде не потрібен.

Раніше фахівці з невеликим досвідом, але з профільною освітою, отримуючи оффер, переїжджали до Німеччини Blue Card, а професіонали з багаторічною практикою, але без потрібної освіти могли отримати тільки менш вигідну візу IT-фахівця.

Але з 18 листопада ми зможемо забути про цю несправедливість. Тепер, щоб отримати Blue Card, фахівець повинен буде дотриматися трьох пунктів:

- Мати на руках оффер із зарплатою мінімум 45,3% від Beitragsbemessungsgrenze (тобто, за даними на 2023 рік, 39 682,8 € на рік);

- Підтвердити досвід в IT-сфері не менше 36 місяців за останні 7 років (причому позиція повинна відповідати Міжнародному стандарту професій);

- Мати рівень освіти (або досвіду), що підходить для даної посади (це буде вирішувати Федеральне агентство з працевлаштування під час розгляду вашої заявки).

Досвід роботи можна буде підтвердити двома способами:

- Трудовою книжкою, якщо ви були зареєстровані офіційно;

- Копіями договорів та рекомендаційними листами від роботодавців в іншому випадку.

Робота в Німеччині з Blue card має одну важливу перевагу – можливість отримати ПМП вже через 21 місяць життя в Німеччині, якщо здати німецьку на рівень В1. Якщо переїхати робочою візою або візою для висококваліфікованих фахівців, така можливість з'явиться тільки через 3-4 роки.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...