Перейти до публікації

Банки Santander та ING в Іспанії вводять нові комісії за обслуговування


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Банківські комісії є вартість, яку банки стягують за надання своїх фінансових послуг: ведення поточного рахунку, видачу кредитних карток або здійснення переказів.

Поява та збільшення цих комісій – одна з найчастіших скарг клієнтів. Протягом 2022 року майже 14% скарг, поданих ними до Банку Іспанії, були пов'язані саме з комісіями на надання послуг.

В Іспанії кожен банк має право встановлювати власні комісії, що призводить до значних відмінностей між ними.

На основі даних, зібраних фінансовим компаратором HelpMyCash.com у листопаді цього року два іспанські банки починають стягувати комісію за обслуговування своїх поточних рахунків, якщо клієнти не відповідатимуть їхнім вимогам.

Клієнти банку Santander, які мають рахунок Santander та не мають прив'язки зарплати чи пенсії до цього рахунку, оподатковуються комісією за обслуговування у розмірі від 10 до 20 євро. Ця плата не стягується з власників онлайн-рахунків, які не мають витрат на обслуговування, незалежно від прив'язки до зарплати.

Клієнти банку ING, у яких відкритий розрахунковий рахунок (Cuenta Nómina) і які не отримують зарплату, пенсію або допомогу з безробіття в будь-якому розмірі, платитимуть комісію за обслуговування у розмірі 3 євро на місяць. При цьому банк пропонує в якості альтернативи рахунок Cuenta NoCuenta, який не передбачає комісій і завжди безкоштовний.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...