Перейти до публікації

Що робити, якщо забули вдома медичну картку?


Alona

Рекомендовані повідомлення

Якщо забули вдома медичну карту, головне не метушитися. Варто враховувати, що крім отримання рецептів в аптеці, в Німеччині зазвичай не проводиться обмін грошей на медичне обслуговування. Натомість витрати на охорону здоров'я віднімаються з валового доходу.

Після реєстрації для отримання медичної страховки в Німеччині, яка вважається обов'язковою для всіх, людина отримує Gesundheitskarte поштою. Ця карта є доказом того, що людина застрахована постачальником медичного страхування (Krankenkasse).

Рекомендується завжди носити цю карту із собою. При відвідуванні лікаря, лікарні або відділення невідкладної допомоги доведеться вставити картку в зчитувальний пристрій, щоб підтвердити актуальність страховки.

З жовтня 2023 року працівникам у Німеччині більше не потрібно фізично йти до лікаря, щоб отримати лікарняний лист на більш короткий період відпустки. Натомість вони можуть зателефонувати до кабінету лікаря, у якого вони спостерігаються.

Є ряд речей, які можна зробити, щоб бути впевненим, що лікар все одно прийме.

Перший включає використання програми компанії Krankenkasse.

Більшість компаній медичного страхування в Німеччині, включаючи дві найбільші, Technicker Krankenkasse і AOK, мають програми, які всі страхувальники можуть завантажити на свій мобільний телефон. У цих додатках є можливість показати цифрову версію Gesundheitskarte.

Є й інше рішення. Можна зателефонувати своєму постачальнику медичного страхування і попросити його відправити факс до кабінету лікаря. Це може зайняти якийсь час, але при цьому не доведеться повертатися додому за медичною карткою.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...