Перейти до публікації

Різдвяні ринки Німеччини в 2023 році


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Святковий період у Німеччині знаменується відкриттям всесвітньо відомих різдвяних ринків (Weihnachtsmärkte). Найближчі кілька тижнів у найближчому до вас регіоні проходитиме безліч святкових заходів, причому деякі з них триватимуть і після 24 грудня.

Традиційно більшість Weihnachtsmärkte в німецькомовних регіонах починаються після «Вічної неділі» або «Неділі мертвих», відомої німецькою мовою як «Totensonntag».

Тотенсоннтаг – протестантське релігійне свято, яке відзначається в останню неділю перед Адвентом і присвячене пам'яті померлих.

Цього року «Тотенсоннтаг» відзначався порівняно пізно (26 листопада), оскільки святвечір і четверта неділя Адвента припадають на один і той же день.

Деякі ринки відкриються ще до цього, а інші вже почали відчиняти свої двері, що означає, що в багатьох регіонах Німеччини ви зможете побалувати себе знаменитим глінтвейном та іншими святковими частуваннями.

Серед найраніших видовищ, які відкриються цього року, – ринок у Штилі, східному районі Ессена (відкритий з 2 листопада), зимова країна чудес Wandsbek у Гамбурзі та різдвяний ярмарок Zauberland в листопаді Ліберського району Ліхтен.

Протягом усієї зими в столиці Німеччини проходить безліч святкових заходів, у тому числі «Зимова країна чудес» на Потсдамській площі (відкрита з 28 жовтня), проте більшість ринків розпочнуть свою роботу лише 27 листопада.

У густонаселеній землі Німеччини Північний Рейн-Вестфалія різдвяні ринки цього року також відкриються раніше. Наприклад, різдвяні ринки в Дуйсбурзі розпочнуть свою роботу 16 листопада.

Незабаром після цього, 17 листопада, відкриється Міжнародний різдвяний ринок в Ессені, а також ринки в центрі розваг та торгівлі Centro в Оберхаузені.

Наступного тижня 20-го числа відкриються ринки в Дармштадті, 23-го – у Дюссельдорфі, Бохумі та великий ринок у Кельнського собору, 24-го — у Бонне.

Це одні з найзнаменитіших ринків у Німеччині: в Дюссельдорфі працюють сім різних ринків, а в Кельні ринок проходить по всіх старовинних сільських вуличках.

Ринок «Санті Паулі» в Гамбурзі (відкритий з 13 листопада) також працюватиме за принципом «ранніх пташок», але при цьому закриється в Поминальну неділю (19 листопада).

Цей ринок поєднує в собі традиційні денні заходи з менш доброзичливими до сім'ї заходами і кіосками в пізній час.

Остання ярмарка стартує на площі Ноллендорфплац 10 листопада і покликана створити в різдвяний період безпечний простір, де представники всіх спільнот зможуть почуватися як вдома.

 

Відкриття інших ринків

Більш традиційні ринки відкриваються в Берліні дещо пізніше. До найбільш відомих з них відносяться ринки в Ротен Ратхаус в центрі міста, у палацу Шарлоттенбург трохи далі і в Меморіальної церкви кайзера Вільгельма в західному районі Тіргартен. Всі ці три ринки відкриються 27 листопада.

Інші традиційні ринки в великих містах відкриваються 27 листопада, в тому числі в Мюнстері, Мюнхені, Аугсбурзі, Бремені, Ганновері, Любеку, Франкфурті і на історичному ринку в ратуші в Гамбурзі.

Наступного дня (28 листопада) відкриваються ринки в Ерфурті та «Штерншнуппен» у Вісбадені, а 29 листопада – ринок у Штутгарті та «Штризельмаркт» у Дрездені.

Різдвяний ринок у Майнці відкривається 30 листопада, а всесвітньо відомий нюрнберзький «Крісткінндсмаркт» – у перший день Адвента, 1 грудня.

Для дітей на площі Ханс-Сакс-Плац також відкрито місто з різдвяною тематикою, де проводяться спеціальні розважальні заходи та працюють кабінки для практичних занять.

Неважливо, чи це традиційні делікатеси у вигляді братвурста і смажених каштанів, чи нетрадиційні пропозиції – ці ринки обіцяють подарувати всім незабутні враження в цю особливу пору року.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...