Перейти до публікації

Чи можна пити воду з-під крана в Німеччині


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Вода з-під крана в Німеччині, як правило, має досить хорошу якість. Вона часто контролюється навіть суворіше, ніж мінеральна вода в пляшках. Тож його можна пити без жодних побоювань.

Єдиним винятком є випадки використання свинцевих труб. За оцінками, таких у Німеччині залишилося лише близько 38 000 домогосподарств, тобто 0,2%

Водопровідна вода має багато переваг. Її не потрібно носити з собою, вона в 100 разів дешевша за бутильовану воду,а вплив на клімат навіть у 600 разів нижчий, ніж при використанні одноразових пляшок.

При цьому є одна важлива річ, про яку слід пам'ятати, якщо хочеться уникнути бактерій: правило 4 годин. Хоча водопровідна вода в Німеччині суворо контролюється, мікроби та забруднюючі речовини з матеріалів арматури з часом можуть накопичуватися. Особливо це актуально, якщо вода довго перебуває у трубах.

Тому Центр консультування споживачів рекомендує дотримуватися правила 4 годин. Якщо кран не вмикався довше цього часу, слід спочатку дати водопровідній воді, що застоялася, стекти, поки вона повністю не вийде з крана.

Вода з-під крана в Німеччині може застоюватись у трубах.

Це може зайняти до 30 секунд, але зазвичай це відбувається набагато швидше. Після цього можна без побоювань використовувати воду для приготування їжі або пиття.

Хоча водопровідна вода дуже дешева, щоденне застосування цієї практики призведе до значного збільшення витрат на воду протягом року. Тому є сенс збирати таку воду і використовувати її для інших цілей.

Ще варто пам'ятати твердження лікарів, що тепла вода корисніша за холодну. Організму не потрібно витрачати енергію на підігрів рідини. При цьому пити теплу воду з-під крана не слід. Про це попереджає і Федеральне агентство з охорони навколишнього середовища.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...