Перейти до публікації

Скільки заробляє програміст у Німеччині?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Скільки заробляє програміст залежить від різних факторів. Люди цієї професії зараз дуже потрібні в багатьох галузях.

Навички програмістів мають попит у багатьох великих корпораціях. Саме з цієї причини програмісти часто отримують привілейовану зарплату порівняно з іншими професійними групами.

 

Скільки заробляє програміст у середньому по країні?

Програмісти заробляють у середньому 50 840€/рік.

У цій професійній галузі є також певні спеціалізації, де чиста зарплата може бути навіть вищою. Не всі програмісти заробляють однаково, хоча зарплати перебувають у певному діапазоні.

На початку кар'єри, як правило, рівень доходу буде набагато меншим, ніж у досвідчених колег. Кваліфіковані працівники, які мають багаторічний професійний досвід, зазвичай одержують вищу заробітну плату.

Досвід роботи – це не єдиний фактор, який впливає на рівень заробітної плати. Професійна кваліфікація та спеціалізація також відіграють свої ролі. Тут важливим є не тільки ваше навчання, а й сертифікати за навичками, наприклад, з використання різних мов програмування.

Тип роботодавця також впливає щомісячний рівень доходу. З одного боку, це залежить від того, наскільки велика організація і в якому секторі вона знаходиться: державний чи приватний. Зазвичай великі компанії приватного сектора платять програмістам найвищу зарплатню.

Розташування роботодавця також відіграє важливу роль. Існують не лише міжнародні відмінності. Зарплати програмістів у різних регіонах Німеччини теж різняться.

В цілому всі програмісти діляться на бекенд-, фронтенд-і фулстек-розробників.

Бекенд-розробники відповідають за розробку програмного коду і працюють над фоновими функціями, які не відразу очевидні для користувачів.

З іншого боку, розробники зовнішнього інтерфейсу несуть відповідальність за розробку тієї частини, яку бачать і використовують користувачі. Розробники повного стека – це програмісти, навчені обох функцій.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...