Перейти до публікації

Нова тенденція в Німеччині: хто платить готівкою – отримує знижку


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Нова тенденція в Німеччині спрямована на надання знижок покупцям за розрахунок готівкою. Це дивно, тому що останнім часом все більше покупців і продавців воліють безготівкову оплату карткою.

На даний момент все більше операторів ресторанів надають платникам готівкою знижки на їжу та напої. Причиною цього є високі комісії, що стягуються під час оплати карткою. У деяких випадках вартість відвідування ресторану може бути знижена до п'яти відсотків.

Нова тенденція в Німеччині: оплата готівкою стає вигіднішою, ніж карткою

Витрати на оплату карткою складаються з купівлі або оренди пристрою для зчитування карток, плати за обслуговування та комісії за транзакцію. При цьому знижки, що надаються, зазвичай вищі.

Торгові мережі часто не беруть до уваги, що зберігання готівки також коштує грошей. При цьому продавців набагато більше хвилюють комісії, що стягуються при безготівковій оплаті.

Саме тому зараз все частіше можна зустріти прохання в невеликому магазині або кафе, щоб покупець розрахувався готівкою. При цьому йому обіцяють знижку. У результаті у вигоді всі.

З юридичної точки зору цей підхід не становить проблем у Німеччині, але варто зазначити, що це безпосередня знижка. Отже, при оплаті карткою необхідно буде віддати саме ту суму, яка буде вказана у виставленому рахунку. При розрахунку готівкою можна заплатити менше на кілька відсотків.

У Німеччині такий підхід неприпустимий. Це означає, що в меню першої повинна бути вказана повна ціна. Деякі люди критикують такий підхід. Наприклад, голова профспілки Флоріан Кеблер каже, що знижка при оплаті готівкою – дуже очевидна ознака того, що тут має місце шахрайство.

Він підозрює, що надходження неправильно оподатковуються. Промисловість відкидає це звинувачення. Таким чином, минулі зміни в законодавстві мають ефект. Знижка при оплаті іноді навіть фіксується в касових системах.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...