Перейти до публікації

Взяти іпотеку в Іспанії, якщо ви аутономо: можливо чи ні?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Отримання іпотеки – чудова можливість здійснити мрію та стати власником власного житла в Іспанії. До того ж, статистика свідчить, що це вигідніше оренда житла в цій країні. Однак дозвіл на отримання іпотечного кредиту від Іспанського банку ще треба отримати, що не завжди просто.

Фінансова установа вивчатиме численні фактори, що доводять вашу платоспроможність: кошти на рахунку, рівень заробітної плати та інших виплат, наявність робочого контракту та його умови.

Аутономо теж може отримати іпотеку в Іспанії, проте від них потрібно більше гарантій платоспроможності.

Самозайняті вважаються групою вищого ризику, оскільки трудова стабільність у них менша, ніж у найманих працівників, і дохід коливається.

Тому банки встановлюють їм суворіші умови отримання іпотечного кредиту, і навіть «менш привабливі» умови (вищі відсоткові ставки чи періодичні комісії). Перевагою може бути наявність поручителя, заставу. Якщо іпотеку запитує пара чи сім'я, плюсом буде наявність робочого договору у партнера.

Якщо ви є індивідуальним підприємцем протягом кількох років, і ваш послужний список бездоганний, не бійтеся звертатися до інших банків.

Самозайнятий повинен продемонструвати, що він має достатній прибуток для виплати щомісячного платежу за іпотекою.

Банки зазвичай вимагають наступну документацію: виписки з рахунків, річне податкове зведення, оплату рахунку самозайнятого, декларації поточного року і іноді навіть документи, які демонструють ваш трудовий досвід за останні кілька років і підтверджують, що ви є аутономою протягом більше двох років.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...