Перейти до публікації

Як доїхати з Праги до Києва: особливості купівлі та використання єдиного квитка?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Дістатися з Праги до Києва і назад можна завдяки залізничному сполученню, проте поїзд, що курсує між столицями, передбачає пересадку в польському Перемишлі. Для зручності пасажирів чеський залізничний оператор Ceske Drahy ввів продаж єдиних квитків, що дозволяє рухатися по всьому маршруту від Чехії до України, купивши лише один квиток.

Зауважимо, що вартість єдиного квитка дешевша за вартість купівлі двох окремих квитків.

Раніше чеська компанія Regiojet також запровадила єдині квитки з Праги до низки українських міст. Зокрема у Полтаву, Дніпро, Харків, Запоріжжя та у зворотному напрямку.

Поїзд Прага - Україна: до яких міст можна купити єдиний квиток?

Купити єдиний квиток можна тільки з Чехії до України, на зворотному маршруті пасажирам потрібно купувати окремі квитки (з України до польського Перемишля та з Перемишля до потрібного міста у Чехії). Для пасажирів доступні місця у вагонах 1 та 2 класу.

Разом з тим, єдиний квиток можна купити в будь-яке місто, через яке слідує маршрут поїзда. Тобто з міст Чехії, через які їде поїзд (Прага, Пардубице, Оломоуц, Острава, Богумін) та міста України (Львів, Тернопіль, Хмельницький, Вінниця, Київ).

Як купити єдиний квиток?

Забронювати єдиний квиток з Чехії в Україну можна на сайті перевізника Ceske Drahy, або через спеціальний додаток My Train.

Зверніть увагу! Продаж квитків недоступний за три дні до відправлення поїзда. Тобто, пасажирам потрібно заздалегідь забронювати квиток на потрібну дату. Окрім цього, квиток необхідно роздрукувати перед посадкою у поїзд.

Остаточна вартість квитка залежить від обраного класу вагона та наявності додаткових послуг. Так ціна на єдиний квиток стартує:

- від ~2000 грн (~1280 крон) із Праги до Львова;

- від ~2240 грн (~1430 крон) із Праги до Тернополя;

- від ~2280 грн (~1460 крон) із Праги до Хмельницького;

- від ~2440 грн (~1550 крон) із Праги до Вінниці;

- від ~2600 грн (~1700 крон) із Праги до Києва.

Пасажирам потрібно лише надрукувати куплений квиток перед поїздкою. Пересадка здійснюється у звичайному режимі, тобто у польському Перемишлі потрібно буде надати роздрукований квиток провіднику.

Закладений час на пересадку становить 3 години 15 хвилин, але навіть у разі тривалої затримки поїзда з Чехії, український Інтерсіті чекатиме на пасажирів на станції в Польщі.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...