Перейти до публікації

В Нідерландах можна виграти квартиру в лотерею


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Йдеться не про отримання нерухомості у особисту власність, а про придбання соціального житла. На соціальне житло в Нідерландах можуть претендувати кілька груп населення незалежно від того, чи є у вас громадянство, чи ви перебуваєте в Нідерландах за тимчасовим або постійним посвідкою на проживання.

Головний критерій – ваш дохід не повинен перевищувати 44.035€ на рік, включаючи податки та 48.625€, якщо у вас є сім'я. Тобто це 3650 євро з податками на місяць. Переважна більшість стартапів проходять за цим критерієм.

Далі черга розподіляється залежно від терміну вашої реєстрації на соціальне житло, наприклад, ви можете зареєструватися на сайті і просто чекати багато років, іноді від 5 до 10-12 років. Це залежить від регіону.

Значно скоротити вашу чергу може, якщо ви вже живете у соціальному житлі і з якоїсь причини вас виселяють, наприклад, будинок йде під знесення. Тоді у вас є пріоритет відгуку на житло.

Також факторами, які скорочують вашу чергу, можуть стати досягнення віку 55 років. Житло для так званих «сеньйорів» зазвичай розташовується на нижчих поверхах або оснащене великими ліфтами та іншими опціями, які можуть знадобитися, якщо у вас почнуться проблеми зі здоров'ям. Скорочення черги на цей час відбувається за рахунок того, що на таке житло може претендувати лише група «сеньйори». Як правило їх набагато менше в кількості, оскільки багато хто до цього віку вже купив житло.

Студентське соціальне житло також існує. При досягненні віку 18 років можна вставати на цю категорію. Ця категорія схожа на гуртожиток з окремими кімнатами, іноді міні студіями. З такого житла потрібно буде з'їхати за півроку після закінчення університету.

До пільгових категорій, для яких черга йде швидше, належать сироти, матері-одиначки, батьки/діти, які мають насильство в сім'ї.

Але іноді можна використовувати любов Нідерландського уряду до різноманітних лотереїв. Частину квартир іноді розігрують у лотерею. Тобто рандомно визначать 5 щасливчиків із заявок на житло та розподіляють чергу лише між ними.

У такій лотереї і виграв один із наших клієнтів, «відстоявши» у черзі всього 6 місяців. Мама із сином виграли 4-кімнатну квартиру у гарній локації. Так Так. Чи не маленьку студію і не апартаменти з 1 спальнею, а велику простору квартиру.

І ще одна опція існує для швидкісних щасливчиків. На частину житла черга розподіляється за швидкістю відгуку, а не всьому цьому соціальному ранжируванню. Тобто хто перший встав – того та тапки (житло).

Ще трохи цифр для розуміння:

- Участь у черзі коштує 10€ за реєстрацію та щороку реєстрацію потрібно продовжувати за 10€;

- Максимальна сума оренди соціального житла на 2023 рік не перевищує 808,06 євро. На нашому прикладі це €614 за 4-х кімнатну квартиру + комунальні платежі від €100 до €200 залежно від сезону.

- І ще вам потрібно знати, що у 99% випадків вам доведеться робити ремонт самостійно, включаючи підлогу, фарбування стін тощо. При виїзді із соціально житла ви повинні все забрати із собою, залишаються голі стіни та бетонна підлога. Це суто голландська особливість. До речі, для орендованих квартир такі варіанти теж зустрічаються. Такий варіант житла називається shell.

- Спробувати своє щастя можна на сайті для реєстрації на соціальне житло https://www.woningnet.nl/ 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...