Перейти до публікації

Правила і умови роботи для українців в Італії


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Які правила найму людину з України? Або як  найняти людину з України, яка має дозвіл на тимчасовий захист або очікує на дозвіл, на роботу прибиральницею, доглядальницею або нянею?

Роботодавці, які мають намір найняти працівників, які мають посвідку на тимчасове проживання для тимчасового захисту або отримання запиту на отримання дозволу, повинні повідомити INPS про прийом на роботу до опівночі дня, що передує (навіть якщо вихідний день) дню установи.

 

Трудові відносини

Зв'язатись також з компетентними службами, Міністерством праці, Національним інститутом страхування від нещасних випадків на виробництві (Інаїл), а також територіальною урядовою установою префектури.

Повідомлення в INPS є обов'язковим незалежно від тривалості робіт і навіть якщо робота має епізодичний або переривчастий характер. Це також є обов'язковим, навіть якщо працівник вже застрахований в іншого роботодавця.

Обов'язок повідомляти INPS також на етапі продовження, (з фіксованого строку на невизначений строк або в разі здійснення діяльності вдома у роботодавця, відмінної від раніше повідомленої) та припинення трудових відносин. У цьому випадку повідомлення має бути зроблено протягом п'яти днів після події. Для реєстрації та будь-яких змін вітчизняний роботодавець може:

- скористатися Контактним центром ІНПС за номером 803.164, надавши необхідні дані телефоном;

- використати спеціальну онлайн-процедуру складання та подачі, доступну на веб-сайті Інституту ( www.inps.it ), для доступу до якої потрібен Spid.

Якщо працівник все ще очікує видачі посвідки на тимчасове проживання, у полі, що стосується посвідки на тимчасове проживання, повинно бути зазначено "очікування дозволу", і не потрібно вводити дату закінчення терміну дії.

Публікація переслана

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...