Перейти до публікації

Де найвища і найнижча вартість життя в Німеччині?


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Для підготовки доповіді Інститут німецької економіки (IW) спільно з Федеральним дослідницьким інститутом будівництва, міського господарства та просторового розвитку (BBSR) склав індекс цін, що включає в себе витрати на житло та проживання, такі як орендна плата, електроенергія, газ та продукти харчування.

«Життя має залишатися доступним, незалежно від місця проживання в Німеччині», – заявив автор дослідження IW Крістоф Шредер.

Однак результати дослідження показують, що жителі багатьох регіонів країни змушені боротися з зростаючими витратами.

Проте в цілому вартість життя в східних землях Німеччини, за винятком Берліна і його околиць, залишається значно дешевшою, ніж у середньому по країні.

«Незважаючи на те, що доходи населення у східних землях Німеччини в деяких випадках нижчі, жителі цих земель мають перевагу за вартістю життя порівняно з багатьма великими містами [у західній Німеччині]», – йдеться у звіті.

Кожному місту та населеному пункту було присвоєно рейтинг вартості життя, при цьому значення 100 відповідає середньому показнику по Німеччині.

Фогтланд — місце з найнижчою вартістю життя в Німеччині

Згідно з результатами дослідження, ідилічний, багатий на сільське господарство південний захід Саксонії, званий Фогтланд (індекс 90), є найдоступнішим місцем для проживання в Німеччині.

Вартість житла тут приблизно на 32% дешевше, ніж у середньому по Німеччині, тоді як інші витрати нижчі за все на 0,3%.

Грайц і Горліц

Друге та третє місця за дешевизною займають химерне містечко Грайц (90,5) у Тюрингії та чарівне місто Герліц (90,6) у Саксонії, яке часто називають Герлівудом через всі голлівудські постановки, які там проходили.

Найдешевшим районом на заході Німеччини є округ Пірмазенс (90,7) у землі Рейнланд-Пфальц, розташований на кордоні з Францією.

Брауншвейг та район Ноймаркт-ін-дер-Оберпфальц у Баварії точно відповідають середньому рівню по країні.

 

Найдорожчі місця для проживання в Німеччині

Найдорожчими місцями для проживання, що не дивно, виявилися Мюнхен (125), передмістя навколо Мюнхена (117), Франкфурт (116) та Штутгарт (115).

За даними дослідження, найбільше доводиться платити в великих пригородах і прилеглих до них районах, особливо в популярних житлових зонах, наприклад, на околиці Альп або Боденського озера.

 

Як знизити вартість житла в Німеччині?

Незважаючи на корисні субсидії для сімей з низькими доходами, такі як Wohngeld (житлова допомога), отримані результати «показують, що регіональній політиці Німеччини ще потрібно виконати домашню роботу», – вважають автори дослідження.

Вони закликали до покращення інфраструктури в районах, прилеглих до великих міст, – чи то зручніше підключення до Інтернету чи громадський транспорт, – щоб зробити ці райони більш привабливими.

Вони також закликали спростити сумнозвісні складні будівельні норми і правила для вирішення зростаючої житлової кризи в Німеччині.

Для дослідження вчені використали близько 24 млн. даних, у тому числі з таких онлайн-порталів, як Rewe.de і Verivox.de.

Вони були зважені за середнім рівнем споживання – на основі споживчого кошика Федерального статистичного управління – та об'єднані в регіональний індекс цін.

Для розрахунку вартості житла були зібрані всі наявні дані про орендну плату, що запитується, які були перераховані в існуючу орендну плату за допомогою моделі.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...