Перейти до публікації

Як подорожчає медичне страхування в Німеччині в 2024 році


Alona

Рекомендовані повідомлення

З початку наступного року додаткові внески на обов'язкове медичне страхування в Німеччині буде підвищено на 0,1%, повідомив цього тижня міністр охорони здоров'я Карл Лаутербах (СДПН).

Внаслідок цього внески досягнуть найвищого за всю історію рівня в 1,7%.

Нині внески на обов'язкове медичне страхування встановлені на рівні 14,6%, а додаткові внески (які встановлює медична страхова компанія) можуть сягати 1,6%.

Не всі страховики обирають максимальний розмір додаткового внеску, встановлений державою.

Наприклад, Techniker Krankenkasse в даний час стягує 1,2%, а Barmer - 1,5%.

Це означає, що в наступному році не для всіх обов'язкове медичне страхування призведе до збільшення витрат, але деякі страховики, швидше за все, віддадуть перевагу додатковому доходу.

Для більшості працюючих громадян це означає, що додаткові 0,05% їхньої заробітної плати спрямовуватимуться на медичне страхування (5 центів на 100€ заробітку), а інші 0,05% покриватимуться роботодавцем.

Фрілансери, які, як правило, сплачують половину внесків як роботодавця, так і працівника, отримають додаткові 10 центів на 100 євро, які підуть на їхнє медичне страхування.

Каси обов'язкового страхування зобов'язані завчасно повідомляти своїх клієнтів про підвищення тарифів, при цьому клієнти отримують «Sonderkündigungsrecht», або спеціальне право на розірвання договору.

Цього року історичний дефіцит фондів обов'язкового страхування (GKV) становив 17 млрд. євро, а фонди медичного страхування також відчувають брак 4,5€.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...