Перейти до публікації

Чи можна в Німеччині публікувати у соцмережах фото дітей?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Дитячі фотографії у соціальних мережах: що варто знати батькам.

Багато батьків звикли без побоювання ділитися фотографіями своїх дітей у соцмережах. Але в Німеччині через це можуть виникнути проблеми. Захист персональних даних для німців – не пустий звук.

У школах приділяється особлива увага інформуванню дітей про їхні права. Тому не дивуйтеся, якщо дитина повернеться з уроків і вимагатиме видалити його фото з соцмереж батьків.

Вимоги доведеться підкоритися не тільки тому, що вона є законною. Тут ще й питання безпеки відіграє не останню роль. Ну, і не забуватимемо про пубертатний період, коли дитині хочеться наполягти на своєму, тому що це стандартний етап дорослішання.

Право на особисте життя

Кожна дитина в Німеччині має право на приватне життя. Перед публікацією фото дитини, батько повинен як мінімум запитати думку з цього приводу.

Ризики поширення

Навіть якщо ви ділитеся фотографією з обмеженим колом людей, наприклад, у групі батьків однокласників, ніколи не можна бути впевненим, що фото не поширюватиметься далі. І хто знає, як його буде використано.

Юридична сторона питання

Якщо дитина не радіє публічній увазі, фотографію слід видалити . Підлітки мають право навіть звернутися до суду, якщо їхнє зображення опубліковане без дозволу.

Потенційні проблеми

Публікації дитячих фотографій можуть використовуватися для створення фальшивих облікових записів . Наприклад, чужі фото нерідко використовують для організації зборів, нібито для проведення термінової операції.

Особливо варто бути обережними з фотографіями дітей у незручних ситуаціях, сумнівних позах або оголеним тілом.

Так, поділитися моментом із життя вашої дитини може бути весело. Але Німеччина – правова країна. Як мінімум, заручитися згодою дитини на публікацію не завадить.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...