Перейти до публікації

З яким доходом ви вважаєтеся малозабезпеченим у Німеччині?


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Ви вважаєтеся малозабезпеченим у Німеччині, коли зарплати перестає хапати на покриття щомісячних витрат. Люди з низькими доходами в даний час особливо сильно страждають від енергетичної кризи та високої інфляції.

З цієї причини федеральний уряд планує надати адресну підтримку постраждалим. Коли ви потрапляєте до числа тих, хто потребує фінансової допомоги?

Незважаючи на те, що мінімальна заробітна плата в Німеччині регулярно підвищується, не всі тут отримують хороші гроші. Більшість населення належить до так званих малозабезпечених верств населення.

Згідно з дослідженням Інституту економіки та соціальних наук, штатний співробітник вважається малозабезпеченим, якщо він заробляє рівно або менше 2203€ брутто/міс . При цьому з таким доходом ви не вважатиметеся малозабезпеченим у всій Федеративній Республіці.

Вся справа в відмінності на ринку праці окремих федеральних земель і в рівні регіонального життя. Працівники на Заході з брутто-місячною зарплатою в 2289€  вважаються малозабезпеченими. При цьому на Сході межа значно нижча. Тут ви належите до групи з низьким доходом із заробітком 1805 євро.

Коли йдеться про сім'ї, складніше визначити, в який момент вони стають малозабезпеченими. За даними Федерального статистичного управління, чіткого визначення цього поняття немає.

Сім'ї часто характеризуються як малозабезпечені, якщо вони отримують додаткову допомогу на дитину (KiZ), Hartz IV або інші пільги такого типу. Скільки грошей ви заробляєте щомісяця, залежить від галузі. Прибиральники в Німеччині нині отримують найнижчу зарплату.

Наприкінці місяця у вашій платіжній відомості буде в середньому 1931€ при роботі на цій посаді. Люди в харчовій промисловості отримують другу найнижчу заробітну плату. Тут середня брутто-зарплата близько 2138€/міс.

У Німеччині майже кожна п'ята людина належить до групи з низькими доходами. Дослідження, проведене профспілковим фондом Ганса Беклера, прийшло до такого сумного результату. Відповідно до цього, кожен п'ятий німець повинен обходитися брутто-зарплатою в розмірі 2284€/міс.

Жінки, молоді співробітники, які працюють повний робочий день, і люди без професійної кваліфікації, зокрема, змушені задовольнятися мізерними зарплатами.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...