Перейти до публікації

У Німеччині введуть обмеження швидкості в 20 км/год: коли і де?


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Незабаром нове обмеження швидкості в 20 км/год може з'явитися в центрах німецьких міст. Автомобілі, велосипеди та пішоходи часто стикаються саме в цих місцях.

Нині триває дискусія про зниження швидкісного режиму на деяких вулицях до 20 км/год – причина цього не тільки в безпеці перехожих.

Чому хочуть запровадити обмеження швидкості в 20 км/год?

У Дортмунді головна вулиця нещодавно назавжди стала зоною з обмеженням швидкості до 30 км/год. Навіть за таких змін зазвичай виникають дискусії та аргументи за і проти. У той час, як деякі водії почуваються некомфортно, інші учасники дорожнього руху стверджують, що такі зміни можуть зробити дороги безпечнішими.

Насправді безпека пішоходів і велосипедистів не виступає головною причиною дискусій про обмеження швидкості в 20 км/год. Постанова покликана знизити шумове забруднення, особливо на жвавих вулицях з магазинами та кафе. Це має знову зробити міста привабливішими.

Згідно з Правилами дорожнього руху (StVO), ділянка з обмеженням у 20 км/год є так званою «зоною спокійного дорожнього руху». На цій вулиці не буде світлофорів та пішохідних переходів.

Ця постанова також може спричинити хаос на перехрестях і зробити перехід вулиці більш ризикованою для пішоходів.

Проти підвищеного ризику для пішоходів каже низька швидкість водіїв, отже, перехожих зазвичай зможуть вчасно помітити. Нова постанова в першу чергу покликана зробити центри міст більш привабливими для пішоходів і тим самим знову зробити їх жвавішими.

Це міг би повністю змінити рух транспорту і зосередити увагу на інших проблемах. Наприклад, для пішоходів було б доцільно скоротити кількість світлофорів, щоб швидше проходити заплановану відстань.

У деяких містах зараз обговорюють загальнонаціональну зміну швидкості, в інших мова йде лише про окремі вулиці. Де саме використовуватиметься обмеження швидкості в 20 км/год у майбутньому, поки невідомо.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...