Перейти до публікації

Як захиститись від шахраїв в Європі?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Як запобігти втраті грошей у світі СКАМА (Схеми від шахраїв) ! 

Отже, ви підходите до банкомату, вирушаєте на шопінг, або робите онлайн-платежі, і ось вони - хитрість і обман шахраїв! 💬

 

Фейкові SMS

Ваш телефон дзвонить, і, здається, пошта повідомляє вам про якусь оплату. Але, приготуйтеся, це все пастка! Вас намагаються переконати перейти за посиланням на сайт, де очікує сюрприз від шахраїв.

 

MBway: обережно, шахраї!

Ви робите покупку або продаж, і продавець просить ваш номер телефону. Потім він каже: "Дайте мені код підтвердження". Ніколи не надавайте цей код, тому що в цей момент хтось може намагатися здійснити виведення готівки без вашого відома. MBway працює за номером телефону.

 

Покупки з України: сигарети та ліки

У соцмережах вам можуть запропонувати придбати сигарети, стіки або ліки. Ви переказуєте гроші на картку, а потім... тиша. Ваші гроші зникають разом з ошуканцями.

 

Продажі на OLX і Facebook Marketplace

Ви розміщуєте свій товар, з вами зв'язується покупець, і до вас приїжджає кур'єр. Надсилають скріншот "оплати", і ви вже вірите, що все гаразд. Але це може бути велика помилка.

 

"Діти в біді, потрібна допомога!"

Історії про дітей, поламані машини на трасі, та складні операції. Насправді це історії, за якими ховається шахрайська пара, яка проситиме грошей. Одночасно вони можуть пропонувати вам велосипед у чаті Риму і Мілану. Давайте назвемо це шахрайством на два фронти!

 

Роздача грошей під виглядом благодійних внесків від ООН, Червоного Хреста та інших.

Вас можуть перенаправити на підроблену сторінку банку і попросити ввести дані своєї картки, після чого гроші просто зникнуть. Навіть кредитні гроші!

 

Шахраї в житловому питанні

Ви знаходите ідеальне житло за космічно низькою ціною. Продавець каже: "Багато покупців, забронюйте через Airbnb." Але це може бути підробленим сайтом, і ваші гроші зникнуть, як у казці.

 

Фейкові акаунти

Адмін чату пише вам в особисті повідомлення, просить грошей, пропонує житло та інше. Шахраї використовують фото адмінів. Але запам'ятайте: наші адміни не просять грошей і не пропонують житло.

Будьте уважні та перевіряйте всю інформацію, перш ніж здійснювати будь-які фінансові операції або надавати особисті дані.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...