Перейти до публікації

Субсидія на опалення в Німеччині: встигніть отримати 2000€


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Домогосподарствам, які опалюються паливом, деревними пелетами, вугіллям або зрідженим газом, належить субсидія на опалення в Німеччині. Варто поквапитися з поданням заяви.

Гроші можна отримати лише до 20 жовтня. При цьому спочатку варто перевірити, чи дійсно є права на отримання подібної фінансової допомоги.

Кому належить субсидія на опалення в Німеччині

Щоб отримати допомогу від держави в оплаті витрат на опалення, необхідно відповідати певним вимогам. На субсидію можуть претендувати всі, хто отримує постачання так званих позатрубопровідних джерел енергії.

До них відносяться деревні пелети, мазут, тріска, брикети, колоди, вугілля та скраплений газ. Важливо, що враховується період з 1 січня до 1 грудня 2022. Якщо в цей проміжок часу було здійснено хоча б одне постачання, то можна претендувати на субсидію.

У деяких випадках також можна отримати гроші, якщо доставка відбулася після 1 грудня 2022 року. Замовлення було отримано не пізніше 31 березня 2023 року. Питання про те, чи прийняти заяву в такому разі, залишається на розсуд федеральних земель. Наприклад, це можливо у Баварії.

У Берліні також можна виставити рахунки, датовані до 31 грудня 2022 року, за умови, що їх було сплачено банківським переказом. Крім того, необхідно було замовити та отримати джерело енергії в 2022 році.

Субсидія на опалення в Німеччині належить всім, хто опалювався вугіллям або дровами, при виконанні певних умов.

Федеральний уряд покриває 80%  видатків, що перевищують подвоєння. Нижня межа – 100 євро, верхня – 2000€. До заяви також необхідно додати рахунок за паливо та підтвердження оплати, наприклад виписку з банківського рахунку. У будинках з декількома мешканцями орендодавець повинен подбати про допомогу.

Федеральний уряд встановив базову ціну на всі види палива на 2021 рік. Якщо в уже оплаченому рахунку за 2022 рік було заплачено більш ніж у два рази більше цієї суми, людина має право на допомогу.

Базові ціни на різні види палива:

• пічне паливо: 71 цент за літр;

• скраплений газ: 57 центів за літр;

• дерев'яні пелети: 24 центи за кілограм;

• вугілля: 36 центів за кілограм;

• дрова: 85 євро за кубометр;

• дерев'яні брикети: 28 центів за кілограм;

• тріска: 11 центів за кілограм.

Куди подавати заяву на отримання субсидії на опалення залежатиме від місця розташування. Більшість регіонів беруть участь у сервісному порталі Driveport.

До них відносяться Баден-Вюртемберг, Бранденбург, Бремен, Гамбург, Гессен, Мекленбург-Передня Померанія, Нижня Саксонія, Рейнланд-Пфальц, Саар, Саксонія, Саксонія-Анхальт, Шлезвіг-Гольштейн та Тюрінгія.

У Баварії за субсидування витрат на опалення відповідає Міністерство у справах сім'ї, праці та соціальних справ. Приватні домогосподарства подають заявку через свій онлайн-портал. Для цього буде потрібно сертифікат Elster.

Земля Північний Рейн-Вестфалія також створила власний портал допомоги нужденним. Відповідальність за це несе Міністерство внутрішніх справ, муніципальних справ, будівництва та цифровості. Для аутентифікації потрібне федеральне посвідчення особи чи Elster.

Що спільного у всіх федеральних земель, так це те, що вони дають вам можливість подати заявку до 20 жовтня 2023 року. Час обробки становитиме близько 6 тижнів.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...