Перейти до публікації

Хто в Німеччині з 2024 року отримуватиме більше грошей?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

У 2024 році німців також чекають зміни, через які деякі громадяни отримуватимуть більше грошей. Нові закони були ухвалені ще в 2023 році, але в силу вони набудуть чинності не раніше наступного року. Насамперед йдеться про гроші.

Будь-хто, хто зараз працює за мінімальну зарплату, може з нетерпінням чекати 2024 року, бо грошей буде більше. Мінімальна заробітна плата в даний час становить 12€/год. Ситуація зміниться 1 січня 2024 року, коли її буде збільшено на 41 цент.

Люди, які мають міні-роботу, також отримують вигоду від підвищення. У результаті нової реформи мінімальна зарплата та місячний ліміт зарплати для міні-робіт збільшуються паралельно.

З 1 січня 2024 року межа зарплати становитиме не 520€/міс, а 538€/міс.

Межа доходу, що визначає право на батьківську допомогу, буде радикально знижено. Раніше на цю допомогу могли претендувати батьки, сукупний чистий дохід яких становив до 300 000 євро на рік і батьки-одиначки з чистим доходом до 250 000 євро на рік.

З 1 січня 2024 року ліміт доходу для одиноких батьків і пар буде знижений до річного доходу в 150 000 євро. Про це повідомляє федеральне міністерство у справах сім'ї.

Батьки отримуватимуть більше грошей у 2024 році.

Близько трьох мільйонів людей одержують пенсію по інвалідності. Якщо початок виходу на пенсію припадає на період з 2001 по червень 2014 року, можна розраховувати на надбавку до пенсії в розмірі 7,5%.

Будь-хто, хто отримав пенсію вперше в період з липня 2014  по грудень 2018 , може розраховувати на надбавку в розмірі 4,5 %. Про це повідомила нім компанія Пенсійного страхування. Заяву на отримання доплати подавати не потрібно, вона виплачуватиметься автоматично.

З 2024 року будуть внесені важливі зміни для людей, які потребують догляду, та їх дбайливих родичів, які мають надати додаткову підтримку.

Допомога з догляду в натуральній формі в 2024 році буде збільшено на 5%. Також буде збільшено субсидію на витрати на догляд при проживанні в будинку.

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...