Перейти до публікації

Як дістатися з Франції в Україну?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Літаком з пересадкою

Перший етап цієї подорожі - переліт із Франції до країни, що має спільний кордон із Україною (Польща, Молдова, Угорщина).

За даними агрегатора Skyscanner найбільш оптимальні варіанти - Париж-Варшава (у листопаді, в один бік 21 євро на рейсі Ryanair), Париж-Краков (у листопаді, в один бік 24 євро на рейсі Ryanair) та Париж-Радом (у листопаді, в один бік 44 євро на рейсі LOT).

Париж-Сучава (у листопаді, в один бік 55 євро на рейсі WizzAir).

 

Є також варіанти перельоту в Польщу з Ліону, Марселя та Ніцци. Ці рейси виконують авіакомпанії WizzAir та Ryanair.

Увага :

Паризькі рейси Ryanair та деякі WizzAir вилітають з аеропорту Beauvais, тому Вам доведеться скористатися рейсовим автобусом, вартість якого становить 16,9 € в один бік або знайти попутне авто blablacar (5-10 євро).

На другому етапі ви продовжуєте свою подорож поїздом або автобусом з Угорщини, Польщі або Молдови.

 

На автобусі

Наприклад, компанія FlixBus пропонує автобус із Польщі до Луцька, Рівного, Житомира, Києва, Львова та інших міст України. Поїздка автобусом Flixbus Варшава - Київ коштуватиме приблизно 60 євро (туди-назад).

Інший варіант – Сучава (Румунія), до якої легко дістатися з Чернівців: з автовокзалу ходить один автобус на день, а дорога до Чернівців займає близько 3 години.

Щоб спланувати свою частину подорожі автобусом, можна скористатися агрегаторами, такими як Rome2rio,  Tickets та ін. і підібрати відповідні варіанти.

Ви також можете доїхати автобусом до Львова, Луцька або Ковеля, а потім поїздом доїхати до свого рідного міста в Україні.

 

Поїздом (з Польщі)

Відверто кажучи, купити квитки на поїзд із Варшави чи Хелму до Києва досить складно. Для цього необхідно використовувати та відстежувати мобільний додаток "Укрзалізниці". Однак, щоб покращити ситуацію, 15 жовтня цього року "Укрзалізниця" оголосила про запуск ще одного поїзда зі Львова до Варшави.

 

Автобусом безпосередньо з Франції в Україну

Цей варіант набагато простіше, тому що Вам потрібно купити лише один квиток до місця призначення. Однак у дорозі доведеться провести понад 30 годин (залежно від місця прибуття та дорожньої ситуації на кордоні).

Автобуси вирушають із французьких міст Париж, Мец, Нансі, Реймс та Страсбург та прибувають до Києва, Житомира, Вінниці, Тернопіль, Івано-Франківська та Львова.

Наприклад, прямий автобус Париж-Київ (туди і назад) коштуватиме приблизно 200 євро (з одним багажем).

Для людей, яким потрібно перевозити багато багажу, прямий автобус є найкращим варіантом. З іншого боку, якщо у Вас із собою невеликий багаж, то Вам підійде перший варіант, оскільки він зазвичай дешевший.

Зрештою, щоб краще спланувати свою подорож Україною, важливо враховувати час, необхідний для перетину кордону з Польщею, а потім з Україною.

 

Джерело FranceUkraineNews

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...