Перейти до публікації

У Чехії хочуть змінити правила оренди житла


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Новою реальністю стануть договори оренди на строк не менше трьох років та додаткова можливість підвищення орендної плати.

Місцевий уряд хоче, щоб чехи не боялися винаймати житло чи пропонувати його в оренду. Для цього воно підготувало проект змін.

Контракт мінімум на три роки

Будуть розглянуті й інші альтернативи, наприклад, можливість для орендодавця розірвати договір оренди на невизначений термін без пояснення причин з повідомленням за 18 місяців.

Підвищення орендної плати

Поліпшити ситуацію загалом може допомогти новий метод підвищення орендної плати. На думку міністерства, це має мотивувати власників квартир та будинків знижувати енергоспоживання. Якщо вони інвестують, наприклад, у теплоізоляцію чи енергоефективне опалення, то зможуть відшкодувати хоча б частину витрат за рахунок підвищення орендної плати.

Порядок виселення

Також чиновники хочуть прискорити процес виселення із квартири чи будинку. Сьогодні цей процес може тривати понад рік.

Мін'юст готує так званий ордер на вивільнення квартири чи будинку.

Суд винеситиме рішення про те, що орендар повинен звільнити квартиру чи будинок та сплатити судові витрати протягом 15 днів з моменту отримання постанови або подати заперечення у той же термін.

Майбутні зміни, представлені державними міністерствами, поки що мають лише форму проектів, які обговорюватимуться з представниками асоціацій, об'єднань та інших спільнот орендарів та орендодавців на ринку. Поки неясно, чи набудуть чинності і коли.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...