Перейти до публікації

Додатковий дохід вільний від податків в Німеччині


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Якщо мешканець Німеччини має основну роботу і паралельно вирішив трохи підприємництво, то це можна робити без податків, без реєстрації та без СМС. Але лише до суми 410 €/ рік. Про всяк випадок, ось закон §46 Abs.2 Nr.1 EStG.

Це зручно на той випадок, коли хочеться щось спробувати, але реєструвати через це Gewerbe якось не хочеться.

Наприклад, блогерам на YouTube буває цікаво включити монетизацію, щоб переконатися, що вона справді приносить 1-2€ за 1000 показів. Або серйозніший приклад: програміст вирішив трохи пофрилансіти. До прибутку в 410 € — будь ласка. Після цієї межі обов'язково реєструвати Gewerbe або оформлятися, як Freiberufler.

До речі, зовсім неважливо, де знаходиться клієнт, чи оформлено ІП за кордоном, чи сплачується в іншій валюті та на рахунок в іноземному банку.

Для німецької податкової служби є лише один показник: чи живе людина у Німеччині, чи прописано тут. Якщо так, він зобов'язаний реєструватися, як німецький підприємець. Але тільки якщо межа доходу вище 410 € на рік (не на місяць!).

Вважається чистий прибуток. Тобто, якщо програміст поніс витрати на роботу, наприклад, купив необхідну літературу, ліцензію на програму та інші суто робочі витрати, це можна відняти з заробітку. Якщо результат становитиме менше 410€ на рік — дохід не треба декларувати і сплачувати з цього податок.

Головне тут не загратись і не врахувати у витрати щось зайве, наприклад, домашній комп'ютер. Адже він використовується не тільки для роботи, тому витрати його в цьому випадку не внести.

Податкова вправі перевірити, а чи справді прибуток був нижчим за ліміт. Тому треба зберегти все, що доводить витрати та доходи: чеки, рахунки, банківські виписки, листи тощо. Термін зберігання встановлений щонайменше на 10 років.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...