Перейти до публікації

Що очікується у жовтні для українських біженців у Франції


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

П'ятниця, 13 жовтня: Масштабний страйк по всій країні, оголошений профспілковими організаціями (CFDT, CGT, FO, CFTC, CFE-CGC, Unsa, Solidaires, FSU) з вимогою підвищення заробітної плати та пенсій, забезпечення рівності статей та захисту навколишнього середовища. У всіх великих містах очікуються серйозні перебої у роботі, особливо у транспорті. Конфедерація французьких медичних профспілок (CSMF) також оголосила, що приєднається до страйку "на невизначений термін", оскільки лікарі, як і раніше, вимагають значного підвищення вартості консультацій.

 

Неділя, 15 жовтня: Всесвітній день миття рук - день, який набув особливого значення після 2020 року та епідемії Ковід-19. Миття рук з милом - найпростіший і недорогий спосіб профілактики діареї та інфекцій дихальних шляхів. Проте, за даними Інформаційного центру водних ресурсів, 90% французів не миють руки перед їжею! У бідних країнах миття рук найчастіше недоступне, хоча воно могло б знизити захворюваність на ці хвороби, від яких щороку помирає понад 3,5 млн. дітей віком до 5 років, на 25-50%.

Мийте руки! і не лише цього дня

 

Субота, 21 жовтня: Початок осінніх шкільних канікул. З суботи 21 жовтня до неділі 5 листопада 2023 р., незалежно від зони.

 

Субота, 28 жовтня: Фінал Кубка світу з регбі 2023 року на стадіоні "Stade de France" у Saint-Denis на півночі Парижа. Фінал Кубка світу з регбі у 2019 році, який проходив у Японії, зібрав 857 млн глядачів по всьому світу за весь час проведення змагань/ Цей рекорд, швидше за все, буде побитий цього року, оскільки різниця в часі набагато сприятливіша.

 

У ніч з суботи на неділю, 29 жовтня:

Зміна годинника на зимовий час. О 3 годині ночі потрібно буде перемістити стрілки на годину тому, щоб повернутися до 2 години. Таким чином ми отримаємо зайву годину сну, але ввечері сонце сідатиме раніше.

 

Вівторок, 31 жовтня: Хелловін - англійське свято, яке відзначається ввечері 31 жовтня, коли люди люблять лякати один одного. Завдяки чаклунству маркетингу за останні двадцять з лишком років він став популярний у Франції. Тільки в паризькому регіоні такі місця, як паризький Діснейленд, парк Астерікс та музей Гревен, запланували спеціальні заходи на Хелловін 2023 року.

FranceUkraineNews

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...