Перейти до публікації

Нова машина Neuwagen - що це означає?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Начебто ясно-зрозуміло, що "нова" машина - це автомобіль, який випущений із заводу і ще не мав власників.

Neuwagen – це термін, який використовується в законах та постановах уряду, наприклад, про дотації. І буває прикро, коли розраховував на підтримку чи пільги, а насправді виявляється, що саме як Neuwagen машину визнавати не хочуть.

Також важливий цей статус визначення обов'язкового терміну гарантії від дилера . Для Neuwagen це 2 роки, а для вживаного авто – 1 рік.

Федеральний верховний суд Німеччини ухвалив вважати нову фабричну машину тільки якщо між виготовленням та першою реєстрацією пройшло не більше 12 місяців . І, крім того, якщо за цей рік виробник не почав випускати нову модель цієї машини .

А відомчий суд Мюнхена прийняв рішення не брати до уваги нову машину, яка використовувалася як виставкова в автосалоні . Адже люди постійно чіпали цю машину і сідали до неї.

Тим більше, що не вважаються новими Vorführwagen - автомобілі, які використовуються автосалоном для пробних поїздок клієнтів. Так як у цьому випадку машина вже зареєстрована на продавця.

Але, в той же час, якщо мова про Tageszulassung , тобто, реєстрацію автомобіля на автосалон тільки на кілька днів (до 365) і із загальним пробігом менше 10 кілометрів , то цю машину можна продавати як Neuwagen , за умови, що немає ніяких недоліків в порівнянні з "фабричним" станом .

Автосалони роблять Tageszulassung, щоб отримати можливість запропонувати індивідуальні знижки та обійти обмеження цін від виробників.

Невеликий нюанс: для Neuwagen наступний техогляд передбачається лише через 3 роки після першої реєстрації . У випадку Tageszulassung 3 роки відраховуються з моменту реєстрації на автосалон.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...