Перейти до публікації

У Німеччині змінюються важливі правила для дитячих садків


Alona

Рекомендовані повідомлення

Нововведення покликані надати невідкладну допомогу через нестачу персоналу та закриття деяких дитячих садків. Нині ситуація залишає бажати кращого. Нова постанова уряду землі для всіх дитячих садків має принести покращення.

Кількість персоналу в дитячих садках слід збільшувати швидше. Зокрема уряд землі Північний Рейн-Вестфалія хоче дати можливість кваліфікованим працівникам з іноземними дипломами працевлаштуватися приблизно в 10 500 дитячих садках по всій країні.

Важливий момент полягає в тому, що процедура оформлення буде прискорена. Істотно скоротяться непотрібні бюрократичні процедури.

Досі іноземні сертифікати мали оцінюватися в рамках тривалого процесу в Центральному управлінні зарубіжної освіти (ZAB). З цього моменту в цьому процесі більше немає необхідності.

Натомість іноземні ступені тепер мають оцінюватися через базу даних під назвою «Anabin» Конференції міністрів освіти та культури (KMK). Відповідна постанова уряду вже набула чинності.

База даних надає інформацію та оцінки про системи освіти приблизно 180 країн. Постачальники дитячих садків можуть використовувати цю базу даних, щоб визначити, чи підходить кваліфікація кандидата чи ні.

У деяких випадках працівники дитячих садків все одно можуть проконсультуватися з Центральним управлінням закордонної освіти.

На даний момент педагогами в дитячих садках можуть стати викладачі з державним дипломом, фахівці з соціальних робіт, психології та релігійної освіти.

Неприпустимо, щоб країна втрачала кваліфікованих людей, зацікавлених у роботі в дитячому садку через тривалі та дорогі процедури визнання спеціальності.

При цьому й досі залишаються невирішені проблеми. Союз освіти та науки (GEW) критикує фінансові труднощі багатьох дитячих садків. Держава досі не скоригувала фінансування постачальників дитячих садків. У результаті пропозиції щодо нагляду за дітьми скорочуються.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...