Перейти до публікації

Що робити із знайденими речами, щоб не порушити закон у Німеччині?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Будь-яка людина, яка випадково забула сумку в поїзді або втратила гаманець з кредитними картками в магазині, неодмінно буде рада, якщо їй повернуть ці речі.

Люди, які знаходять ці предмети, часто не впевнені, куди їх віддавати. Дехто взагалі вважає, що річ можна залишити собі.

Про знахідку необхідно повідомити в офіційний орган. Залишати собі можна лише речі на суму максимум 10 євро.

Той, хто виявить предмет у поїзді або місцевому громадському транспорті, повинен повідомити про знахідку у відповідну компанію. При цьому, якщо щось було знайдено на вулиці, доведеться звернутися до місцевого бюро знахідок, до офіс громадян чи до поліції.

Те саме стосується і домашніх тварин. Будь-хто, хто прихистить собаку або кішку, яка кілька днів сидить на порозі, має звернутися до муніципалітету. Там подбають про подальше розміщення тварини.

Зволікати не варто. Повідомити про найдене чуже майно необхідно відразу. Цього потребує чинне німецьке законодавство. У цьому який завжди обов'язково здавати товар особисто. Спочатку треба відправити простий електронний лист у бюро знахідок, повідомивши про знахідку і коротко описав суть справи.

Отримані дані передаються у відповідальний орган. Далі залишиться тільки здати річ, якщо бюро знахідок вимагатиме цього.

Якщо такої вимоги не надійшло, людина все ще не має права вільно розпоряджатися знайденою річчю. Її необхідно зберігати не менше 6 місяців.

Якщо за півроку власник не з'явиться, то право власності на річ переходить до того, хто її знайшов. Це застосовується незалежно від того, був зданий предмет у бюро знахідок або зберігався у людини будинку. Початковий власник більше не зможе вимагати повернення предмета.

Якщо власник поверне річ назад, той, хто її знає, має право на винагороду. До матеріальної вартості 500 євро це 5%. За вартість, що перевищує 500 євро, стягується плата в розмірі 3%.

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...