Перейти до публікації

Що зміниться у Німеччині з жовтня?


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Що зміниться у Німеччині з жовтня?

 

Газ подешевшає

З жовтня 2023 року вартість газу знизиться, оскільки два газові збори буде зменшено до 0 євро: збір за контроль енергії, що становить зараз 0,57 цента за кіловат-годину, і збір за конверсію, що становить 0,038 цента.

 

Спливає термін надання субсидії на оплату опалення

Усі, хто опалюється зрідженим газом, дровами, олією та ін., до 20 жовтня 2023 року ще можуть подати заявку на субсидію. На одне домогосподарство від держави може бути отримана допомога у розмірі до 2000 євро, мінімальна межа становить 100 євро на домогосподарство.

 

Підвищаться процентні ставки для студентів

Студенти, які фінансують навчання за рахунок студентського кредиту, можуть зіткнутися з фінансовими труднощами, оскільки з жовтня 2023 року знову підвищаться відсоткові ставки. У квітні вони вже зросли до 7,55%, а з жовтня становитимуть понад 8,0%.

 

Стандартна пенсія по старості без вирахування для деяких груп населення

Є зміни і для пенсіонерів: ті, що народилися в період з 2 жовтня 1957 року по 1 листопада 1958 року, вперше зможуть отримувати стандартну пенсію за старістю без відрахувань з 1 жовтня 2023 року. Однак це не робитиметься автоматично, за призначенням пенсії необхідно звертатися самим.

 

Власники старих моделей смартфонів залишаться без WhatsApp

З жовтня власники старих моделей смартфонів більше не зможуть користуватися WhatsApp — для продовження роботи з месенджером потрібна версія Android не нижче 5.0. Компанія Meta, що створює месенджер, завчасно проінформує всіх користувачів, кого це торкнеться.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...