Перейти до публікації

Коли доречно просити підвищення зарплати у Німеччині?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

У Німеччині немає закону, який зобов'язує роботодавця підвищувати зарплату, якщо йдеться про звичайний робочий контракт. Отже, боротися за підвищення доведеться самому працівникові.

Чекати, доки шеф винагородить за старання — не найкраща ідея. Мовчання у цьому випадку — знак згоди. Згоди із зарплатою. Тому при першій же нагоді має сенс прямо сказати шефу, що ви очікуєте підвищення. Тим більше, що інфляція не спить.

Ось коли таке прохання доречне:

 

1. Ви пропрацювали в компанії більше року. Початкова зарплата у мігрантів часто нижча за ринкову. Але ось минув рік, набутий досвід, покращено німецьку (правда ж?), показані перші результати. Чому б не поговорити про це?

Багато фірм щорічно проводять зустрічі 1 на 1 з менеджером. Якщо фідбек позитивний, не зайве попросити збільшення.

2. Справи у фірми йдуть добре , і ви до цього причетні . З річного звіту про успіхи компанії можна підібрати деякі аргументи на свою користь. Особливо якщо довести пряму причетність до досягнень та збільшення прибутку фірми.

3. Вас хвалять колеги та начальство. Якщо всі довкола, включаючи шефа, щиро дякують за спільну роботу, можна спробувати конвертувати компліменти в €.

4. Середня зарплата вища за вашу. Перевіряйте рівні зарплати на порталах типу Gehalt.de . Якщо дані показують, що порівняний досвід та знання в середньому в цьому регіоні цінуються вище, просто вкажіть на це шефу. Раптом перейметься.

5. Знайдіть іншу роботу.

Практика показує, що першими чотирма пунктами ви нічого особливого не досягнете. Тому найдієвіший спосіб: пройти співбесіду на іншій фірмі і отримати кращу пропозицію.

Нічого не працює краще, ніж фраза: "Мені запропонували стільки-то, але я лояльний компанії і готовий залишитися на таких же умовах".

Але суворий мінус такого підходу: якщо у підвищенні відмовлено, то треба справді йти. Бо нічого блефувати!

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...