Перейти до публікації

Здача квартири в субаренду в Німеччині: існує ризик штрафів


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Здача квартири в субаренду для отримання додаткового доходу – це не зовсім правильно. Звичайно, в часи постійно зростаючих цін такий варіант досить вигідний, але орендодавець повинен бути обов'язково повідомлений про це.

Інакше доведеться зіштовхнутися з серйозними проблемами. Тому краще діяти виключно з дозволу орендодавця.

Здача квартири в субаренду – це пряме порушення договору, штраф до 500 000 €.

Сподіваючись на те, що орендодавець нічого не дізнається, можна потрапити в неприємну ситуацію і зіткнутися з серйозними наслідками. Навіть за утримання певних свійських тварин, орендодавець може погрожувати розірвати договір. Звичайно, попередньо орендаря буде попереджено про це.

Те саме стосується, якщо квартира здається в субаренду без його дозволу. На споживчій платформі vermieter1x1.de зазначено, що орендодавець має право попередити орендаря, якщо він без дозволу передає орендовану нерухомість третій особі.

Відповідно до статті 540 Цивільного кодексу, орендодавці зазвичай мають погодитись на суборенду. При цьому немає різниці, чи хоче основний орендар здати в субаренду всю квартиру або тільки кімнату. Якщо орендар просто хоче прийняти у себе своїх близьких родичів, отримувати на це дозвіл не потрібно.

При цьому орендодавець може відмовитися давати згоду на здачу в субаренду, якщо орендар планує віддавати квартиру в користування туристам. У разі, якщо передбачуваний суборендар порушуватиме спокій будинку і є вагомі докази цього, орендодавець також може заборонити здачу в субаренду.

Адвокат Олександр Вальтер із юридичної фірми Mundigl and Klimesch зазначив, що у разі здачі об'єкта в субаренду орендарю загрожує штраф у розмірі до 500 тисяч євро. Причина полягає в тому, що здавання квартир у субаренду через такі платформи, як Airbnb, є порушенням заборони на присвоєння.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...