Перейти до публікації

Австрія змінює правила стягування плати за проїзд


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Всім, хто просто хоче проїхати Австрією, часто доводиться користуватися автомагістралями. Тут, на відміну від Німеччини, плата стягується з усіх транспортних засобів.

Федеральний уряд Австрії тепер скоригував правила і ціни для цього і ввів довгоочікуваний новий варіант оплати - з'явиться щоденна віньєтка.

Досі мандрівникам доводилося купувати щонайменше одну віньєтку на десять днів, навіть якщо вони хотіли користуватися автомагістралями Австрії лише один день. Це має змінитися з 2024 року.

Наступного року для автомобілів вперше буде доступна одноденна віньєтка. На даний момент її ймовірна вартість складе 8,60€.

Уряд Австрії вирішив це в середу (20 вересня) на засіданні Ради міністрів. Зокрема, в Австрії прийнято поправку до Федерального закону про платні дороги, повідомляє ORF. Це значною мірою реалізує зміну директиви ЄС щодо витрат на інфраструктуру.

Так двомісячна віньєтка коштуватиме 30% від ціни річної віньєтки, десятиденна віньєтка – 12%, а щоденна – 9%. Для односмугових автомобілів річна віньєтка має коштувати 38,50 євро – це 40% від ціни стандартної віньєтки на рік.

Імовірні ціни на віньєтку в Австрії на 2024 рік:

• денна: 8,60 €;

• десятиденна: 11,50 €;

• двомісячна: 28,90 €;

• річна: 96,40 €.

Виходить, що десятиденна віньєтка буде дорожчою. Раніше її ціна становила 9,90€. Ціна річної віньєтки залишається незмінною. Є як мінімум невелике зниження ціни на двомісячну віньєтку – її можна буде придбати за 29€.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...